Tilaa
Uutiset

Peter von Koskullin venekunta Ski Yachtingin voittoon

10.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Ski Yachting 2011

Sää oli todella Holmenkol Ski Yachtingin järjestäjien puolella. Aurinkoisessa, mahtavassa kelissä ja sopivassa 4-6 m/s tuulessa purjehtijat pääsivät nauttimaan fantastisista olosuhteista. Sääliksi kävi niitä tiimejä, jotka eivät olleet paikallla.

Brändö Seglaren viihtyisän klubin kallioilta tai suoraan ravintolasta yleisö pääsi aitiopaikoilta seuraamaan todella jännittäviä purjehduksia, kun otettiin mittaa, kuka on Suomen kovin Ski Yachting -joukkue.

Kymmenen joukkuetta oli ilmoittatunut purjehdusosuudelle, joka ratkaisee yleiskilpailun voiton. Kilpailijat jaettiin A- ja B-fliitteihin, joista kaksi parasta venekuntaa pääsi suoraan finaaleihin. Viides teemi pääsi mukaan finaaleihin alhaisemman pistemäärän turvin. Kisassa purjehdittiin yhteensä 10 lähtöä.

Radalla veneiden keskeiset erot eivät olleet isot ja kamppailut olivat uskomattoman tiukat aivan kalkkiviivoille asti.

Vanha 470-konkaripurjehtija, myös tunnettu nimellä ”Little Big Man”, Peter von Koskull näytti, että ruuti on yhtä kuiva kuin ennenkin. Yhdessä Antti ja Oscar Keuruulaisen kanssa team Escargot otti purjehduksessa vakuuttavan voiton ja nousi sen myötä koko Ski Yachtingin voittajaksi. Onneksi olkoon!

Holmenkol Racing tiimin Thomas Hallberg miehistönään Maria Thelen ja Janina Nedrum hermoilivat finaalipurjehduksissa ja jäivät purjehduksessa 4:nneksi. Hiihto-osuuden voiton myötä yhteistulos oli hopea.

Pronssia otti 505 tiimi, missä purjehtivat Jari Hamström, Vesa Autio ja Antti Salonen. Tämä venekunta näytti myös viimeisen purjehduksen voiton myötä, että kyllä ”Isolla Jytkylläkin” pärjää, kunhan sen osaa virittää vauhtiin.

Palkintojenjakotilaisuuden jälkeen täydessä BS:n ravintolassa after sail -hulina jatkui täysillä pikkutunneille saakka, kuten tapana on.

Holmenkol Ski Yachting, tulokset

1. Team Escargot   4 pistettä
2. Holmenkol Racing   5
3. Team 505   9
4. Kovaa ja Korkealle 11
5. Hampaattomat Hait 1 11
6. FK team 11
7. Honda Allstars 12
8. Hampaattomast Hait 2  14
9. Team Doubt 15
10. Team Ulosliputus 18

Lisätietoja 

Lue myös nämä

X