Tilaa
Testit

Pariesittelyssä soutuveneet Jäppi 2 iso ja Wäinö – herkkua aisteille

Ne ovat hivelevän kauniita, tuoksuvat taivaallisilta, mutta millaisia historialliset puuveneet ovat soutaa? Kokeilimme, ja ihastuimme vielä enemmän.

07.07.2023

KirjoittajaIsmo Virta

KuvaajaMikko Kankainen

Juuri samanlaisella veneellä suomalainen on soutanut 150 vuotta tai jopa 200 vuotta sitten. Tuo ajatus pyörryttää historiallisen puuveneen aironkahvassa.

Kaikki tuotteet eivät kaipaa faceliftiä kolmen vuoden välein. Tuotteen on tosin syytä silloin olla hyvä, kuten perinteiset suomalaiset soutuveneet ovat. Muoviveneelläkin voi soutaa, toisilla hyvinkin, mutta kokemuksesta jää silloin puuttumaan muutakin kuin huumaava tervan tuoksu.

Vene-lehti päätti kuitenkin ryhtyä vähän ikäväksi. Jos unohtaa kaiken kauniin ja perinteisen, puuveneitä pitää arvioida myös samoilla mittareilla kuin muita veneitä.

Soutuveneessä tärkeintä on soudettavuus. Panimme kaksi uutta puuvenettä samalle soutuviivalle useassa vertailussa parhaaksi osoittautuneen muoviveneen eli Veto 5:n kanssa. Voittajaa emme valitse, mutta veneiden ominaisuuksia arvioimme samoilla perusteilla.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X