Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Palkinto turvallisuusteosta

25.04.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Jarmo Vehkakoski

Ensimmäinen Majakka jaetaan syksyllä 2012 teemalla ”Varo tuttua kiveä”.

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry (SPV) tukevat huviveneilyn turvallisuuden kehittämistä yhteisen turvallisuuspalkinnon muodossa.  

Majakaksi nimetty uusi palkinto voidaan jakaa parhaasta teosta tai ideasta, joka ennaltaehkäisee vesillä tapahtuvien onnettomuuksien syntyä.

– Karilleajot sattuvat usein lähivesillä, eikä keliolosuhteitakaan ole aina syyttäminen. Kun mielestään tuntee vedet ja muistaa ulkoa väylät ja karikot, tarkkaavaisuus herpaantuu. Veneen ohjailun lomassa saattaa alkaa touhuta kaikkea muuta. Kotivedet ja kaunis sää ovat siis salakavala yhdistelmä, Ifin korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa muistuttaa.

Kilpailuun voi ottaa osaa Suomen Purjehduksen ja Veneilyn yksittäinen jäsen tai jäsenryhmä, mutta myös seuroja voidaan palkita. Erityistapauksissa palkinto voidaan jakaa myös SPV:n ulkopuolelle. Varsinaisen Majakka-palkinnon lisäksi palkintolautakunta voi jakaa turvallisuusteoista tai -ideoista muitakin kannustepalkintoja.

– Järjestäytyneille veneilijöille suunnatun Majakka-palkinnon idea on yhtä osuva kuin sen tämän vuoden teemakin. Jokaisella on varmasti tiedossa veneilijä, joka on osunut siihen tietämäänsä kiveen. Mutta onko pohdittu, miten tämän olisi voinut välttää? Nyt tätä on mahdollisuus pohtia, ja vieläpä hienon palkinnon toivossa, SPV:n Veneilyturvallisuustoiminnon puheenjohtaja Matti Niskanen kannustaa.

Tärkeä palkitsemisen peruste on idean tai toiminnan helppo siirrettävyys muiden vesillä liikkuvien käyttöön.

Kaikki kilpailuvastaukset luovutetaan lautakunnan vapaaseen käyttöön (idean julkistaminen ja mahdollinen jatkojalostaminen).

Vuoden 2012 palkintohakemusten on oltava SPV:n toimistossa osoitteessa Ahventie 4 A 19, 02170 Espoo tai sähköpostiosoitteella otsikolla ”Majakka” viimeistään 17.9. klo 12:00.

Palkinto jaetaan SPV:n Syysliittokokouksen iltajuhlassa.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: Jarmo Vehkakoski

 

 

 

 

X