Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Palkittu yrittäjäpariskunta vetovastuuseen Örön saaresta

Örön uusi yrittäjäpariskunta luotsaa myös Bodön vierassatamaa, joka on valittu SPV:n äänestyksessä vuoden vierassatamaksi sekä 2019 että 2020.

27.02.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Örön saarelle valittiin uusi yrittäjä. Vierasvene-, majoitus- ja ravintolapalveluista vastaa jatkossa Nina Liski-Tirkkonen yhdessä miehensä Janne Tirkkosen kanssa, Metsähallitus tiedottaa.

”Olemme innoissamme saadessamme mahdollisuuden olla mukana kehittämässä vetovoimaista ja monipuolista saaristokohdetta ja haluamme toivottaa tervetulleeksi kaikki aikaisemmat ja uudet kävijät”, sanoo Nina Liski-Tirkkonen tiedotteessa.

Örön toiminta käynnistyy Liski-Tirkkosen mukaan kevään aikana. Hänen mukaansa suunnitelmissa on kehittää palveluita kattamaan iso osa vuodesta.

”Pyrkimyksenä [on] ympärivuotinen toiminta. Haluamme myös saada saarelle lisää vakituisia asukkaita. Tavoitteena on että saarelle muuttaa lähitulevaisuudessa työn vuoksi 3–4 henkilöä lisää nykyisten ympärivuotisten asukkaiden lisäksi.”

Yrittäjäparilla on kokemusta saaristoyrittämisestä yhteensä kahdeksan vuoden ajalta, aluksi Nötöbodenissa Nötössä ja myöhemmin Bodössä, jossa toimii vierasvenesatama ja Bistro-Cafe.

”Yrittäjän valinnassa ratkaisivat Örön tuntemus ja pitkäjänteisyys kehittää saarta. Näkemykset Örön tulevaisuudesta kohtasivat erinomaisesti yrittäjän kanssa”, toteaa puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksesta.

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Örö oli Puolustusvoiminen käytössä vuoden 2014 loppuun saakka. Metsähallitukselle siirtymisen jälkeen saari avautui yleisökäyttöön 2015.

Örön historiasta voit lukea lisää näköislehdestä täältä.

X