Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ocean Ladies valmistautuu purjehtimaan yli 10 000 mailia merten puolesta

Yhteensä yli 10 000 merimailia taitetaan merten suojelun hyväksi Itämerellä, Atlantilla ja Karibialla, kaikkiaan lähes sadan purjehtijan voimin.

25.03.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Atlantin ylityksestään tunnetuksi tullut Ocean Ladies -tiimi tempaisee nyt puhtaiden merien puolesta. Lähes sadan hengen vahvuiseksi kasvanut tiimi purjehtii tämän vuoden aikana vaihtuvilla naisistoilla 10 000 merimailia Itämerellä, Atlantilla ja Karibialla.

Ocean Ladies -tiimi haluaa For Cleaner Seas -projektillaan haluaa lisätä tietoa merten huonosta tilasta ja samalla edistää niiden suojelua.

”Vuonna 2018 perustettu Ocean Ladies syntyi halusta kehittää omaa purjehdusosaamistamme ja testata rajojamme. Toiseen Atlantin ylitykseemme lähdemme entistäkin suuremman tiimin ja kunnianhimoisemman tavoitteen voimin”, Ocean Ladies -tiimin kippari Raija Alapeteri kertoo tiedotteessa.

”Haluamme myös omalla esimerkillämme kannustaa muita vesilläliikkujia tekemään kestäviä valintoja”, Alapeteri jatkaa.

Vuonna 2018 Ocean Ladies -ryhmä ylitti Atlantin osana Atlantic Rally for Cruisers (ARC) -tapahtumaa. Uusi, kokeneista purjehtijoista koostuva naisisto ylittää Atlantin jälleen loppuvuodesta ARC 2020 -kilpailussa. Sieltä purjehdusta on tarkoitus jatkaa Karibialla, ja toukokuussa 2021 osana ARC Europe -tapahtumaa takaisin.

Yhteensä yli 10 000 merimailia taitetaan Itämerellä, Atlantilla ja Karibialla lähes sadan purjehtijan voimin. Atlantin ylityksissä on mukana yhteensä noin 15 hengen kokenut naisisto, mutta Karibian sekä Itämeren siirtopurjehduksille ja lyhyemmille osuuksille haetaan mukaan myös innostuneita purjehdusharrastajia.

Perinnöksi puhdas meri

Lähes vuoden kestävällä purjehduksellaan Ocean Ladies haluaa edistää mertensuojelun asiaa. For Cleaner Seas -projektin ensimmäisiä vahvistettuja yhteistyökumppaneita ovat John Nurmisen Säätiö sekä Suomen ympäristökeskus (SYKE).

Venekunnalla on mukanaan myös SYKE:n mittauslaitteet, joilla kerätään tietoa esimerkiksi veden laadusta, pintavesien lämpötiloista ja merivirroista. SYKElle tieto on arvokasta, koska ryhmä purjehtii laajasti erilaisilla merialueilla. Tulevan kesän aikana Ocean Ladies osallistuu myös John Nurmisen Säätiön järjestämiin tapahtumiin ja toimii säätiön Itämeren eteen tekemän työn lähettiläänä.

Lue myös nämä

X