Tilaa
Uutiset

Nuorten olympialaiset Singaporessa: Kaarle Tapper ykkönen

20.08.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Kaarle Tapper ykkönen

Perjantain ohjelmassa oli kolme lähtöä, joista viimeinen jouduttiin perumaan.

Torstaisen välipäivän jälkeen suomalaiset Byte CII-purjehtijat aloittivat terävästi. Kaarle Tapper purjehti kisojen ensimmäisen lähtövoittonsa päivän ensimmäisessä startissa. Toisessa lähdössä hän oli kymmenes.

Päivän sijoitukset varmistivat Tapperille johtoaseman kokonaistilanteessa. Kuuden purjehditun kilpailun huonoin lähtösijoitus on nyt laskettu pois kokonaispisteistä.

– Ensimmäisessä lähdössä onnistui kaikki startista lähtien. Veneen vauhti oli kohdallaan ja taktiikka samoin. Toisessa lähdössä startti ei onnistunut ja olin ensimmäisellä ylämerkillä 18, mutta onnistuin nousemaan lopulta kymmenenneksi, Kaarle Tapper kertoo.

Tapperille kävi tänään myös käsky doping-testiin päivän purjehdusten päätteeksi.

Toinen suomalaispurjehtija Niki Blässar on parantanut suorituksiaan tasaisesti regatan edetessä. Päivän ensimmäinen lähtö toi sijoituksen 4 ja toinen 8. Blässar jatkaa kipuamistaan kohti kärkeä ja on nyt 12:s.

– Ensimmäinen startti meni tosi hienosti ja pääsin nopeasti vapaisiin tuuliin. Olin viimeiselle lenssille lähdettäessa kuudes, mutta ohitin kaksi kilpailijaa ja tulin neljäntenä maaliin. Kaikki meni paremmin kuin toissapäivänä, Blässar kertoo tyytyväisenä.

Kisapäivä alkoi suomalaisille mieleisessä hieman kovemmassa 6-7 m/s tuulessa.

– Se oli hyvä tuuli minulle, heikommassa en saa veneen vauhtia aivan kohdalleen, Blässar sanoo.

Toisen lähdön aikana tuuli kuitenkin heikkeni. Kolmatta lähtöä jouduttiin odottelemaan jälleen aikansa ja lopulta kisajärjestäjät tekivät päätöksen siirtää lähtö myöhemmille kisapäiville tuulen tyynnyttyä.

– Voisi olla yksi päivä, jolloin olisi kovempaa tuulta, Tapper toivoo.

Lauantaina purjehtijoilla on ohjelmassa jälleen kolme lähtöä. Mitalit on tarkoitus ratkaista keskiviikkona 25. elokuuta.

Kisakuulumisia voit lukea myös Niki Blässarin blogista

Lisätietoja

Kuva: SYOGOC/Imran Ahmad
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X