Tilaa
Uutiset

Najad 450 CC – Uusittu orustilainen Ruotsista

08.09.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Kesäkuussa Ruotsin pursiteollisuutta kohautti uutinen Arconan ja Najadin eroamisesta kokonaan omiksi yhtiöikseen. Nyt jälkimmäinen on esitellyt luonnoksia ensimmäisestä uudesta mallistaan eron jälkeen. Tarkemmin ottaen kyse on Najad 450 CC:n päivityksestä modernimpaan suuntaan.

Perusasiat ovat ennallaan. Kyseessä on raskas, sangen keskitetyn uppouman matkapursi keskiohjaamolla. Perässä on ”orust-tyylinen” koko veneen levyinen omistajasviitti ja keulassa joko suuri kahden hengen kajuutta tai pienempi, jolloin sen ja salongin väliin tulee toinen kajuutta kahdella kerrosvuoteella. Päivityksessä sisustusta on hiottu varastojen kasvattamiseksi, erikseen mainitaan suuri purjesäiliö keulassa.

Najad 450 CC

Najad 450 CC

Purjeala on maltillinen ja helposti hallittava pienellä miehistöllä. Keulakaiteiden viistoaminen taaksepäin helpottaa yleistyvien code- ja genaakkeripurjeiden käyttöä. Niiden rullalaitteet on sijoitettu kannen alle, ja kantta selkeyttää myös kaikkien luukkujen uppoasennus.

Ulkoista ilmettä nuorentavat pidemmät ikkunat kansirakenteessa ja rungossa. Ne tuovat enemmän luonnonvaloa sisälle, kuten myös perän uusi panoraamaikkuna.

Uuden sukupolven Najad 450 CC lasketaan vesille kaudella 2023.

Najad

 

Lue myös nämä

X