Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Lehtinen ja Wulff 49er FX-luokkaan

25.10.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Kari Hautala

Lontoon kesäolympialaisissa pronssia Match Race -luokassa ottaneet Silja Lehtinen (oik.) ja Mikaela Wulff ovat päättäneet jatkaa yhteistä taivaltaan kohti Rion olympiaregattaa.

Match Racea ei kisata enää Riossa, mikä tarkoitti menestyksekkään match race -kolmikon hajaantumista. Lehtinen ja Wulff ovat päättäneet jatkaa yhteistä purjehdusuraansa 49er FX-luokassa, joka eroaa tutusta 49erista ainoastaan pienemmän purjepinta-alansa osalta.

Helppo valinta

Vuonna 2006 maailmanmestaruuden 29er luokassa voittanut Silja Lehtinen palaa suosikkivenetyyppiinsä.

– Skiffit ovat aina olleet minun toivomuslistani kärjessä, kun olympialuokista on spekuloitu, Lehtinen iloitsee.

Uuden FX-luokan lisäksi Mikaela Wulff pitää myös 470-taitojaan yllä nuoren Julia Toroin gastina. Sitä kautta trapetsitreeniä tulee runsaasti.

– FX-suunnitelma on unelma ja nepaprojekti tukee sitä sekä on tarvittaessa ”plan B”. Rioon on vielä lähes neljä vuotta aikaa ja nyt edetään vuosi kerrallaan, Mikaela Wulff linjaa.

Opintosuunnitelmia

Wulff pyrkii kevään aikana jatko-opintoihin. Kauppakorkea ja Hanken ovat määrätietoisen purjehtijan listan kärjessä.

– Rioon mennään kuitenkin täysillä ja purjehduksen ehdoilla, Wulff kertoo.

Silja Lehtinen satsaa lääketieteen opintoihinsa tämän talven. Purjehdukset alkavat jäiden lähdettyä Helsingin rannoilta.

Skiffipurjehduksen harjoituskeskus Helsinkiin

FX-purjehtijat ovat järjestäytymässä Suomessa yhteisharjoittelun nimissä. Skiffipurjehdukselle luodaan omaa harjoituskeskusta Helsinkiin.

Suomella on potentiaalia jopa viiteen FX-tiimiin tulevana vuonna. Nuoret lupaukset Noora Ruskola ja Camilla Cedercreutz ottiva varaslähdön ensimmäisellä FX-rikillä jo tänä syksynä.

Ensi kesänä Suomen vesille odotellaan myös Lehtisen venekunnan vanhoja treenikavereita USA:sta, sillä Anna Tunnicliffe ja Molly Vandemoer ovat päätyneet FX:ään match race -projektin jatkoksi.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus
Kuva: Kari Hautala

X