Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Lagoon 55 – Kaarevalinjainen iso katti

10.05.2021

Kirjoittajapasi nuutinen

Veneessä ei ole yhtään suoraa linjaa eikä tasaista pintaa, hehkuttaa uuden Lagoon 55:n ulkotilat suunnitellut Patrick le Quément. On siellä nyt sentään jotain, mutta periaate kyllä tulee selväksi: kaarevien linjojen trendi on palaamassa veneiden muotoiluun.

Lagoon 55 tulee veistämön purjekattien suurimmaksi malliksi, vaikka sen yläpuolelle jäävät luksuspursiksi brändätyt Sixty5 ja Seventy7. Niistä on otettu vaikutteita varsinaiseen venesuunnitteluun (Marc van Peteghem/VPLP) sekä ulkoiseen ja sisäiseen muotokieleen (Nauta Design).

Masto on tuotu hyvin taakse, silmämääräisesti arvioiden jopa veneen puolivälin peränpuolelle. Isopurjeen profiili on sangen kapea ja keulakolmio valtava. Masto on myös korkea, sillä puomi on nostettu katetun flybridgen yläpuolelle.

Kaikki purjeiden ja moottoriajon hallinta on flybridgen ohjaamossa. Lisäksi siellä on sohvaryhmä täysmittaisella ruokapöydällä, piknik-pentteri sekä aurinkodivaani, toinen on kansirakenteen päällä maston edessä.

Alaohjaamon puuttuessa peräkannella on huima määrä sohvia ja divaaneja oleskeluun pitkän katteen suojissa. Sekä toinen piknik-pentteri, jota avustaa paapuurin rungon perään sijoitettu grilliyksikkö; sitä käytetään rungon alaosasta jatkuvalta uimatasolta käsin.

Tämä lienee Lagoonin kiehtovinta uutta ajattelua. Runkojen uimatasot yhdistyvät avotilaan vinoilla, suojaisilla portailla. Toisiinsa ne voi yhdistää suurella, hydraulisesti laskeutuvalla tasolla, joka palvelee myös apujollan telakkana, ja ylä asennossaan avotilaa jatkavana terassina.

Suunnittelussa kerrotan panostetun erityisesti sujuvaan liikkumiseen eri puolille venettä asuin- ja oleskelutilojen välillä. Samoin tilojen luonnonvaloon ja hyviin näkymiin kaikista tiloista, joten ikkunoita on paljon. Myös kattoikkunoita niin kajuutoissa kuin pääsalongissa (siellä se täysin varustettu pentteri), mikä on ollut harvinaisempaa katamaraaneissa kuin yksirunkoisissa.

Lagoon 55 majoittaa vieraansa 4-6 kajuuttaan. Esitietojen mukaan se sijoittuu ”tavallisten” ja luksusmallien väliin paitsi kooltaan, myös viimeistelyltään. Mukavuutta ja viihtyisyyttä korostavien yksityiskohtien lista vaikuttaa häkellyttävän loputtomalta niin vakio- kuin lisävarusteiden listalla.

 

Lisätiedot Lagoon ja YachtsAgent

X