Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Kuukauden vene: Rossinavi Super Sport 65 – Kahden tähden fuusio

Kun kaksi huippumuotoilustaan tunnettua firmaa tyylikkyydestään kuulussa Italiassa laittaa taitonsa yhteen, tulos on hämmästyttävän sulavalinjainen superjahti.

28.12.2019

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaValmistaja

Rossinavi kuuluu Italian arvostetuimpiin luksusjahtien valmistajiin ennen kaikkea ainutlaatuisen tyylinsä ansiosta. Veistämö ei ihan joka messuilla aluksiaan esittele, tilaajia maailman jetsetistä löytyy muutenkin.

Yksi poikkeus oli marraskuussa Floridassa, Miamin venenäyttelyssä. Siellä esiteltiin Rossinavi Super Sport 65, jossa yhteistyökumppanina on toinen italialainen klassikko. Pininfarinan nimi saa autofanit huokaisemaan, mutta se ei ole vain autojen muotoilutoimisto.

Jahteja Pininfarina on suunnitellut puolen sataa valikoiduille valmistajille, Rossinavillekin jo kaksi. Portfoliosta huomaa, kuinka hyvin legendaarinen Pininfarina sisäistää myös asiakkaansa luonteen. Veneistä tunnistaa suunnittelijan, mutta yhtä selvästi myös veistämön.

Rossinavin jahteihin on lainattu vaikutteita Grand Turismo -tyylin urheiluautoista. Ei ilmeisiä yksityiskohtia, vaan eleganttia tunnelmaa sujuvasta dolce vita -matkanteosta.

Super Sport 65 on kokonaan alumiinia. Kannen linja taipuu keveänä aaltona irti partaasta ja muoto toistuu ylärakenteessa. Niihin lomittuvat tummina taustoina valtavat lasiseinät, jotka päästävät luonnonvaloa leveään runkoon sen koko syvyydeltä.

Matkustajille on viisi ylellisestä sviittiä, omistajille oma huoneistonsa aluksen keulaosassa. Kapteenille ja miehistölle on yhteensä seitsemän hyttiä.

Yhteistilojen tasokkuus ei jätä toiveen varaa salongeissa ja ruokasaleissakaan, mutta hienoimpia ovat silti ulkokannet. Portaikkojen ja kulkuteiden muotoilu on sulautettu niin orgaanisesti kansien ja laipioiden rakenteisiin, että on vaikea sanoa, missä yksi loppuu ja toinen alkaa.

Rossinavin omistaja on pitkien merimatkojen ystävä. Aluksella on lähes 4 000 merimailin toimintasäde, vaikka matkavauhti on varsin sujuvat 21 solmua. Eikä perille tullessa olla ainakaan reissusta rähjääntyneitä, sillä ulkosalla on peräti kolme erillistä poreallasta: peräkannella, keulakannella ja vielä yksi flybridgen päällä.

Pituus 65,50 m, leveys 11 m, syväys 2,20 m, moottorit 4 x MTU 16V2000M96L, 2 600 hv, suunnittelija Pininfarina

 

X