Tilaa
Testit

Kuukauden käytetty: Nautico 740 HC – Yhtä kivasti kauas ja lähelle

Keskikokoisen matkaveneen ominaisuudet ovat varsin monipuoliset ja vapauttavat omistajansa veneilemään yhtä sujuvasti monin eri tavoin.

04.08.2023

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaPasi Nuutinen ja Kari Wilén

1970-luvun alun öljykriisi vei markkinoilta etenkin suurilla moottoreilla varustettuja matkaveneitä. Vuosikymmenen loppuun mennessä uuteen normaaliin totuttiin. Siihen soveltuvia veneitä alkoi palata valikoimiin, eihän matkaveneilyn tarve ollut mihinkään kadonnut.

Yksi uuden aallon veneistä oli Nautico 740 HC, joka samalla käy esimerkistä koko lajityypille. Sen taustalla on yksi maamme kaikkien aikojen tuotteliaimmista venesuunnittelijoista, Eero "Paroni" Harilainen.

Koska moottoriveneissä harvoin mainitaan suunnittelijoita, Harilainen on työmääränsä nähden sangen vähän tunnettu alan ammattilaisten ulkopuolella. Hänen kädenjälkeään löytyy arvaamattoman monen merkin ja brändin taustalta, mutta Nauticoa Harilainen myös valmistutti aluksi itse.

Aiempaan matkavenesukupolveen nähden runko sovellettiin toimimaan myös pienemmillä moottoreilla. Pohjan V-kulmaa loivennettiin etenkin perästä ja nousulistoja lisättiin sekä suurennettiin liukuun nousun helpottamiseksi. Nauticon tehosuositus onkin laaja, 130–225 hevosvoimaa. Yleisin valinta oli 155 hv, josta kokeiltavaksi saamamme veneen 165 hv on vain hivenen enemmän.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X