Tilaa
Koepurjehdus

Koepurjehdus: Dehler 38 SQ – Kevyesti maustettu

Päivitetty Dehler 38 SQ on saanut purjehdusominaisuuksiin ripauksen pippuria ja viimeistelyyn kerroksen sokeria, mutta sen kokonaisuus ja olemus ovat säilyneet hyvin ennallaan.

12.08.2023

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen, Kari Wilén

Kun 38 esiteltiin vuonna 2013, se oli Dehlerille hyvin tärkeä tapaus. Perinteikäs veistämö oli päätynyt Hanse-konsernin haltuun, ja näytille tuotiin ensimmäinen uudessa omistuksessa Greifswaldin tehtailla valmistettu Dehler.

Vastaanotto oli suopea. Laatutason todettiin säilyneen ja mikä tärkeintä, Dehlerin urheilullinen imago oli pidetty selvästi erillään Hansen matkapursi-ilmeestä.

Päivitetty versio Dehler 38 SQ esiteltiin maailmalla kolme vuotta sitten, mutta vasta viime talvena sellainen saatiin Suomeen. Messuvieraat näkivät sen helmikuussa Helsingissä.

Purjehdimme kevyessä tuulessa melkein sileältä Kruunuvuorenselältä läpi Kustaanmiekan Suomenlinnan ulkopuolelle. Tuuli oli tasaisesti hieman yli 6 m/s, eikä aalto noussut yli puolen metrin. Olo oli kuin sunnuntairetkellä, ja koepurjehtijoiden hyvää tuulta lisäsi veneen eloisa purjehdustuntuma. Kymmenen vuoden takainen runkomuoto ei häpeä lainkaan uudempien rinnalla.

Perän sulkee vain uimataso, joten suoraan rattien takana ei ole istuimia. Seisten ohjaamista auttavat SQ-versioon ilmestyneet kallistustuet jaloille, mutta miellyttävin ja näkyvyydeltään paras paikka on laidalla. Ratit ovat juuri sen verran irti partaasta, että kuski voi istua mukavasti rattien perän puolella, niiden kohdalla tai edessä, jolloin turkkiin upotetun, täysleveän levangin säädöt saa omiin käsiin.

LUE MYÖS: Dehler 38 koepurjehdus Vene 1/2015

Ratin takana ei ole istuinta, mutta laidalla voi valita paikan ratin etu- tai takapuolelta sekä kohdalta.

On mukava huomata, että kahdeksan vuotta sitten raikkaaksi ja virkistäväksi luonnehditusta muotoilusta voi edelleen olla samaa mieltä. Kalustukseen voi liittää näkemyksen laadun parantamisesta tyylin keinoin. Valikoimaan on lisätty vaaleita puulajeja ja ilmettä on kevennetty myös muiden materiaalien osalta. Suurin lisä valoisuuteen tulee päälaipion vaaleasta kangasverhoilusta vanhan mallin puupinnan sijaan.

Vaaleat puulajit ja aiempaa suurempi valikoima tekstiilien värejä tuovat uutta eloa sisustukseen.

Dehler 38 SQ

Hinta 278 876 € (alv 24 %)

Testivene 360 300 € (ALV 24 %)

Runkopituus 11,30 m, vesilinjapituus 10,40 m, leveys 3,75 m, syväys 2,03 m, uppouma 7 500 kg, kölipaino 2 380 kg, maston korkeus 17,70 m, isopurje 42,8 m², fokka 35,1 m², spinaakkeri 101,7 m², genaakkeri 103,7 m², freeride 82,1 m², moottori Yanmar 3JH40 40 29,9 kW, CE-luokka A (6 hlöä), suunnittelu judel/vrolijk & co, Saksa, valmistaja Hanse Yachts AG, Saksa, Hanse Yachts

Maahantuonti ja myynti Hansail, Helsinki

Lue Dehler 38 SQ:n koepurjehdus-juttu kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 8/2023

Dehler 38 SQ

Lue myös nämä

X