Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

KL: Tilattua venettä Ruotsista hakemaan tullutta yrittäjää ei päästetty maahan – Rajavalvonnan tulkinta kummastuttaa

Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo Kauppalehdessä olevansa pöyristynyt tilanteesta.

07.04.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Rajavalvonnan tulkinta ”välttämättömästä tarvarasta” herättää närää, uutisoi Kauppalehti.

Lehden mukaan Ruotsalaisyrittäjä saapui viime perjantaiaamuna 3. huhtikuuta Turun kautta Suomeen hakeakseen asiakkaansa tilaaman ja maksaman veneen, mutta rajavalvonta ei päästänyt häntä maihin. Rajavalvonnan mukaan vain välttämättömien tavaroiden sallitaan liikkua, eikä ostettu vene heidän mukaansa ole sellainen. Rahtiliikenne saa kuitenkin Kauppalehden mukaan kulkea normaalisti rajan yli.

Kauppalehden haastattelema Venealan Keskusliiton Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo olevansa pöyristynyt tilanteesta.

”Ymmärrän, että henkilöiden liikkumista rajoitetaan, jotta epidemia saadaan aisoihin, mutta tässä estetään pk-yrityksen elinkeinon harjoittaminen ja jopa vientikauppa. Nyt tarvitaan selkeät pelisäännöt, joka pitää pyörät pyörimässä ja takaa yrittäjille oikeuteen harjoittaa elinkeinoa myös poikkeusoloissa”, Pajusalo sanoo Kauppalehdessä.

Ruotsalaisen jälleenmyyjän oli tarkoitus hakea tilattu vene Sipoossa sijaitsevalta Marinolta ja palata sen jälkeen laivalla Turusta jälleen Ruotsiin.

Komentaja Ismo Siikaluoma Rajavartiostosta perustelee päätöstä Kauppalehdelle vain sillä, ettei jälleenmyyjän veneenhaku ole välttämätöntä liikennettä poikkeusoloissa.

Lue myös nämä

X