Uutiset

Kesän Tall Ships Races jättimenestys

04.10.2017

TekstiKiti Westerback

Suurten purjelaivojen vierailu Suomessa heinäkuussa oli maamme suurin viime kesän yleisötapahtuma. Isäntakaupungeissa Kotkassa ja Turussa taloudelliset vaikutuksetkin nousivat yli odotusten.

Tapahtuma keräsi Kotkaan Kantasatamaan reilut 350 000 kävijää ja Turkuun Aurajoen rannoille ennätykselliset 544 000 kävijää.

Kotkassa vierailleista 96 % piti tapahtumaa melko tai erittäin hyvänä ja tapahtumaa suosittelisi 94 % tutkimukseen vastanneista. Turussa vastaavat luvut olivat 97 ja 96.

Parhaat arvosanat itse laivojen jälkeen saivat tunnelma, tapahtuma-alueet ja turvallisuus sekä järjestyksenvalvonta.

Vierailijat kuluttivat Kotkassa ja Turussa yhteensä 56–65 miljoonaa euroa. Turussa ulkopaikkakuntalaiset tapahtumakävijät kuluttivat yhteensä 13–15 miljoonaa euroa ja Turussa 27–30 miljoonaa euroa.

Seuraavan kerran laivueita voidaan odottaa Itämerelle vuonna 2021. Ensi vuonna on tapahtuman järjestäjän Sail Training Associationin Tall Ships Race -ohjelmassa Pohjanmeren ylitys Englannin itärannalta Sunderlandista Tanskaan, Norjaan ja Alankomaihin. Vuonna 2019 reitti kulkee Kattegatista Bergeniin ja takaisin Tanskaan Aarhusiin.

 

Lue myös nämä