Volvo Ocean Race 2017-18

VOR: Ennakkosuosikit kärjessä

Kuten odotettua, saapui pitkään VOR-kisaa johtanut MAPFRE ensimmäisenä Kapkaupunkiin. Kolmea viimeistä venettä jouduttiin maalissa odottamaan vuorokauden verran.

27.11.2017

TekstiKari Wilén

MAPFRE venytti loppusuoralla eroa pahimpiin uhkaajiinsa, koska espanjalaisveneelle riitti reipasta etelätuulta aina Pöytävuoren varjoon saakka. Kiinalainen Dongfeng hävisi kolme tuntia ja kippari Charles Caudrelier onnistui pitämään ensimmäisen legin voittaneen Vestas-veneen takanaan puolentoista tunnin erolla.

Voittajaveneen kippari Xabi Fernández oli tietysti ikionnellinen maalissa. MAPFREn loki näytti 7 886,5 mailia ja keskinopeudeksi tuli 17,3 solmua. Veneen miehistö sai voitosta 8 pistettä (7 plus 1 bonuspiste voitosta) ja johtaa nyt kahden osuuden jälkeen pisteellä ennen Vestasia ja kolme pistettä ennen Dongfengia.

Hollantilainen Brunel saapui maaliin yhdeksän tuntia MAPFRElle hävinneenä ja kokenut kippari Bouwe Bekking totesi, että osuuden lopussa kävi niin kuin useasti aikaisemmin valtamerikilpailussa: ”Rikkaat rikastuivat”. Eli Brunel putosi edellä purjehtivien veneiden reippaasta puhurista ja nilkutti maaliin yhä kevenevässä etelätuulessa. Hän totesi myös, että projektin valmistelut alkoivat myöhässä ja vasta nyt miehistön taitavilla ratapurjehtijoilla alkaa olla käsitys VOR-kilpailun todellisuudesta.

Kaakkoon koukanneet kolme viimeistä venettä kisasivat tiiviissä ryhmässä maaliin saakka. AkzoNobel oli koko ajan niskan päällä ja piti muut kaksi takanaan puolen tunnin erolla. Sen sijaan Scallywag oli yön pimeydessä helisemässä takaa hyökkäävän Turn the Tide on Plastic -veneen kanssa.

Maalikameraa ei kuitenkaan tarvittu, kun David Witt ylitti maalilinjan minuuttia ennen Dee Caffaria. Kisan ainoa naiskippari oli todella pettynyt, kun ohitus ei onnistunut ja totesi, että hänen sekamiehistönsä olisi ansainnut paremman kohtalon.

Ratakilpailu purjehditaan Kapkaupungin edustalla 8. joulukuuta.

Kolmas osuus kohti Melbournea starttaa 10. joulukuuta ja tämä osuus antaa tuplapisteet.

(katso tulokset)

X