Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Juuri nyt: Itämeren valtioiden viranomais­sukeltajat harjoittelevat Kotkassa

Harjoitus on suurin Itämerellä koskaan järjestetty pelastussukellusharjoitus.

15.11.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Kotkassa käynnistyi tiistaina viranomaissukeltajien meripelastusharjoitus. Kuvitteellisesssa harjoitusskenaariossa matkustaja-alus on osittain uponnut törmäyksen seurauksena ja meripelastustehtävissä tarvitaan sukeltajia.

Harjoitus on DiveSMART-Baltic –projektin loppuharjoitus ja sen järjestää Rajavartiolaitos 13. –16. marraskuuta. Rajavartiolaitos osallistuu projektipartnerina Ruotsin rannikkovartioston johtamaan DiveSMART-Baltic –projektiin vuosina 2016–2019.

Harjoitukseen osallistuvat Suomesta Rajavartiolaitos, Merivoimat, Pelastusopisto sekä Helsingin ja Kymenlaakson pelastuslaitokset. Lisäksi harjoituksessa on sukeltajia viidestä muusta Itämeren rantavaltiosta.

DiveSmart-Baltic -projektin tavoitteena on ”kehittää vedenalaisen toiminnan yhteistyökykyä ja toimintamalleja Itämeren alueella meripelastustehtävissä, joissa tarvitaan pelastussukeltamisen resursseja”.

Suomenlahden merivartioston mukaan harjoitukseen osallistuu yhteensä toistasataa sukeltajaa Suomesta, Ruotsista, Puolasta, Latviasta ja Liettuasta. Harjoitus on suurin Itämerellä koskaan järjestetty pelastussukellusharjoitus.

X