Tilaa
Testit

Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA – vene tähän päivään

Cap Camarat 10.5 WA on erinomainen viikonlopun huvipursi, mutta valituin varustein parhaimmillaan myös matkavene.

16.06.2023

Kirjoittajaja kuvat Ari Inkinen

Yleiseurooppalainen venetrendi kehittää yhä suurempia veneitä ”viikonlopun viettoon”. Lainausmerkit siksi, että markkinointi on yksi asia ja veneen todellinen käytettävyys, kuten Cap Camaratinkin kohdalla, on kokonaan toinen.

Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA on nimittäin täysin kelvollinen lomavene pitemmällekin matkalle.

Cap Camarat tarjoaa lomalaiselle monipuoliset ulkotilat. Suuri osa siitä tosin on hankittava lisävarustelistalta, mutta tilanne on sama useimpien veneiden kohdalla. Runsaasti varusteltu ulkopentteri, keulan lepotuolit ja ennen kaikkea koko komeuden yllä lepäävä T-top suurine kattoluukkuineen vaativat lompakon kaivelemista, mutta ovat lomaveneilyssä kannattava hankinta. Pentterin kohdalla tosin voi joustaa, sillä sisällä on myös suhteellisen vaatimaton pentterivarustus.

Cap Camaratin kajuutta on yleiseen tapaan epäkeskeisesti sijoitettu, jolloin styyrpuuriin on saatu avara kulkutie keulakannelle. Keulassa on lekottelupaikat valmiina, mutta patjat ovat lisävarustelistalla.

Keskiveneen makuukajuutta on kiitettävän tilava ja varsinainen päämakuutila. Sen voi eristää ovella tai verholla.

Avotila on jopa avara neljälle ja paapuurissa on nopeasti yleistynyt terassi – osa laidasta avautuu veden rajaan. Enää vesileikkejä varten ei tarvitse kiivetä perään, jos kohta Cap Camaratissa on sielläkin reilusti tilaa, ja suihku.

Ohjaamossa on penkit kolmelle, joista keskimmäinen kuskille. Ohjaamojärjestelyissä ei ollut valittamista, näkyvyys oli hyvä joka suuntaan ja hallintalaitteet ovat sijoitettu järkevästi.

Yllättävästi tilaa

Cap Camarat 10.5 WA on isorunkoinen vene, joten sisätilojen väljyys ei pitäisi olla yllätys. Salongin katto on miellyttävän korkealla, eikä missään kohtaa oikeastaan ole ahdasta. Pentteri on suhteellisen vaatimaton, mutta käsittää välttämättömän. Lomamatkalla kyllä pärjää ilman isompaa ulkopentteriäkin.

Keulaosan istumaryhmä muuttuu pöytä laskemalla vuoteeksi, mikä on tarpeen neljästään reissatessa. Ohjaamon alla sijaitseva makuukajuutta on kiitettävän tilava parisänkyineen ja sen saa erotettua muusta tilasta verholla tai kiinteällä ovella, lisähintaan. Toilettiin on mahdollista saada suihkua ajatellen väliseinä, mutta sen hyöty on kyseenalainen, sillä wc on samassa tilassa suihkun kanssa. Kuivana pysyy ainoastaan etuosa pesualtaineen.

Toiletti on yllättävän suuri. Lisävarusteena saatavasta suihkuseinästä kannattaa ehdottomasti maksaa, vaikka se ei pidäkään wc:tä kuivana. Tuuletus on erillisellä venttiilillä ja kokonaisuus on tuota yksityiskohtaa lukuun ottamatta toimiva ja laadukas.

Välimeren aallokko on lahdella korkeaa ja pitkää. Kaksi Yamaha F300 4.2L -moottoria antavat vauhtia aallonmurtajan suojasta ja ryntäämme keliin. Vene ottaa aallot levollisesti kumahdellen, ja vesi lentää kauas ja korkealle. Eri aallonsuunnat sujuvat turvallisen tuntuisesti, eikä matkustajissakaan esiinny levottomuutta. Automaattitrimmit eivät tosin tahdo pysyä veneen liikkeiden mukana.

Taloudellisimmalla matkanopeudella Cap Camarat kulkee 22–25 solmua. Edelleen vesi lentää, mutta ei veneeseen. Kulutus on noin neljä l/mpk. Huippunopeutta saamme 38,5 solmua, melua emme edes yritä mitata kelin vuoksi.

Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA on tällä hetkellä sitä, mitä veneiltä halutaan etenkin hieman suuremmilla vesillä. Se tarjoaa rentoa oleilua, leppoisaa matkantekoa ja riittävät ominaisuudet vaativallekin.

Ja mikä suomalaisittain mielenkiintoista, tällä kaudella sen pääasialliset kilpailijat ovat suomalaisveneitä.

Cap Camaratin linjat ovat tämän hetken suosituinta suunnittelua. Esimerkiksi suomalaiset Saxdor, Axopar ja Quarken ovat tyylillisesti samoilla linjoilla. Myös Etelä-Euroopasta löytyy kilpailijoita.

Jeanneau Cap Camarat 10.5 WA

Hinta alk. 267 700 €

Kokonaispituus 10,93 m, leveys 3,25 m, syväys 0,95 m, paino 4 300 kg, kantavuus 8 hlöä, suurin teho 2 x 425 hv, pa-säiliö 2 x 400 l, vesisäiliö 160 l, CE-luokka B

Koeajoveneen moottori 2 x Yamaha F300 4.2L V6

Vakiovarusteet, mm. ankkurivinssi ja ankkurointivarusteet, keulakannen patjat, maasähkö, boileri, 80 l jääkaappi, vesi-wc, avotilan terassi, painevesi.

Lisävarusteet T-top 18 980 €, T-top kangasseinät 4 415 €, 2 x Navionics HDS näyttö 12 600 €, Fusion-audiojärjestelmä 1 230 €, keulapotkuri 3 790 €, suihkuseinä 1 410 €, likavesisäiliö (160 l) 2 400 €, avotilan tiikkiturkki 6 990 €.

Myynti Nautical Partners Finland Oy

Esittely on julkaistu Vene-lehdessä 6/2023

Lue myös nämä

X