Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Isojen alumiiniveneiden Suomi-Ruotsi-maaottelussa tyrmäysvoitto Suomeen

22.10.2009

KirjoittajaVenelehti

Vene 10/09

Viiden ison alumiiniveneen – Anytec 622 SP, Arronet 20 SP, Buster XXL, Sea Boy 630 R, Silver Eagle 650 – tasapuolinen vertailu osoittautui yllättävän haastavaksi. Buster ja Silver ovat suomalaisia legendoja ja Sea Boy niiden tuore kotimainen haastaja. Ruotsalaisista Anytecillä on lähes taianomainen maine kovan kelin veneenä, Arronet on enemmänkin järeä monikäyttökuljetusvene.

Mittasimme nopeuden, polttoaineen kulutuksen, melutason ja kiihtyvyyden sekä kahden hengen kuormalla että raskaasti kuormattuna. Me myös punnitsimme veneet. Erilaiset suorituskykymittaukset suoritimme tasapuolisesti tyynissä olosuhteissa, vaativat ajokokeet lisäksi avomerellä kovassa merenkäynnissä.

Entä se Suomi-Ruotsi-maaottelu? Toisin kuin viime vuosina yleisurheilupuolella, oli Suomi tällä kertaa kolmoisvoitollaan ylivoimainen. Arronet ansaitsee toki kehuja työveneenä ja voisi siitä olla iloa myös äijäporukan helppohoitoisena kalaveneenä. Ruotsalaisille venevalmistajille tiedoksi, että tämä vertailu on tehty ilman kiekkoselostaja Antero Mertarannan kuuluisia sinivalkoisia silmälaseja.

Testiryhmä:
Heikki Juuri-Oja
Seppo Katajisto
Matti Murto
Esko Linkovuori
Timo Utter

Tiivistelmä Vene-lehden 10/2009 jutusta
X