Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

HTR muutosten kourissa

08.08.2016

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaHTR 2015

Vuodesta 1993 alkaen järjestetty Helsinki-Tallinna Racen lähtöalue siirtyy Hernesaaren edustalle. Starttia voi seurata maista, kun osallistuvat veneet ajavat Eteläsatamasta paraatina Kaivopuiston editse lähtöpaikalle. Jo starttia edeltävänä päivänä kisaveneitä kiinnittyy tapahtumatorin laituriin Vanhan Kauppahallin viereen.

Pitkällä tähtäimellä kisasta halutaan rakentaa kansanjuhla purjehtijoiden lisäksi muillekin kaupunkilaisille. Tapahtumatorin ohjelma on vielä rakenteilla, mutta se aukeaa torstaina 18.8.16, kun veneet alkavat kiinnittyä Eteläsatamaan.

Lähtöalueelle veneet alkavat siirtyä perjantaina iltapäivällä. Kisapursien liike katkeaa Ruotsin-laivojen lähdön ajaksi, jonka jälkeen loput veneet lähtevät omaan paraatiinsa. LYS-luokka purjehditaan tasoituskerrointen mukaisessa järjestyksessä takaa-ajolähtönä, ja viimeisten veneiden arvioidaan ylittävän starttilinjan noin klo 20.30.

Myös itse rataan on tullut muutoksia. Lähtöalueen siirtyessä reitin alkupää on siirtynyt Harmajan länsipuolelle. Nopeat luokat ajavat pidemmän (59 mpk) radan, muut lyhyemmän (44 mpk) niin, että koko joukko saapuu samaan aikaan perille Piritaan ja maalijuhliin.

www.helsinkitallinnarace.fi

 

Lue myös nämä

X