Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Henri Lloyd Baltic Offshore Week, Helsinki: Voitto Viroon

18.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Audi X Sail Racing Team

Suomen ja Viron yhdistetty avomeripurjehduksen ORCi-mestaruuskilpailu purjehdittiin erittäin vaihtelevissa olosuhteissa.

Tuuli heitteli lähes nollasta aina 15 metriin sekunnissa rankkasadekuurojen piiskatessa kilpailijoita kahtena päivänä. Tuuli oli kovimmillaan perjantain 40 mpk avomeriosuudella, jolloin useat veneet broachailivat ja spinaakkereita repeili.

Ennätysvauhtia

Kisan toiseksi sijoittunut Audi Ultra selvisi pitkästä ja vaativasta avomeriosuudesta parhaiten. Hurjaan vauhtiin yltänyt vene surffaili nopeusennätyksekseen pitkällä myötätuuliosuudella lähes 18 solmua.

– Meno oli todella hurjaa. Miehistö teki koko pitkän reissun mielettömän hienoa työtä varsinkin painon siirtojen kanssa, että saimme veneen balanssiin sekä ottamaan viimeisetkin nopeuslukemat veneestä irti isoissa aalloissa, veneen kippari Samuli Leisti kertoo.

Kaikkiaan kaksi avomeriosuutta ja viisi ratakisaa käsittänyt Henri Lloyd Baltic Offshore Week ratkesi pienimmällä mahdollisella 0,625 pisteen erolla Mihkel Koskin kipparoiman virolaisen Sugar 2:n hyväksi. Suomalaistiimin suorituksen arvoa nostaa se, ettei yksityyppiluokan X-35 veneitä ole varusteltu tai trimmattu erityisesti ORCi-mittalukua silmälläpitäen.

– Jossiteltavaa jää tietysti aina, kun et voita, mutta toiseen sijaan olemme todella tyytyväisiä. Isoissa tasoitusfleeteissä startti on erityisen tärkeä, ettei niissä jäisi isompien veneiden jyräämäksi. Meillä oli viikonlopun aikana parikin huonoa starttia, josta olisimme sen yhden vaadittavan lisäpisteen voineet napsia. Muuten venevauhtimme oli erittäin nopea ja purjehtiminen mielekästä.

E-tron neljäs

Hienosti neljänneksi sijoittunut Audi e-tron oli viikonlopunna mukana täydennysmiehistöllä.

– BOW:ssa oli tänäkin vuonna paljon ratakisoja, joten saimme hyvää harjoitusta loppukautta varten. Oikeaan suuntaan menemme koko ajan, Audi e-tronin kippari Teemu Kekkonen iloitsee.

Lisätietoja

X