Testit

Hanse 415 – Seuralliseen sooloiluun

Yksi tulkinta purjehduksen helppoudesta kuuluu niin, että kun veneen hallinta keskitetään yhdelle henkilölle, kaikki muut saavat nauttia vapaasta oleskelusta. Hanse 415 toteuttaa tätä ajatusta.

22.12.2015

KirjoittajaPasi Nuutinen, Kari Wilén

KuvaajaArto Wiikari/Otavamedia

On epäilemättä hermostuttavaa tappaa kultamunia muniva hanhi. Siihen Hansella silti päädyttiin vuonna 2012. Yksi saksalaisveistämön kaikkien aikojen suosituimmista veneistä, Hanse 400, oli yksinkertaisesti tullut malli-ikänsä päähän.

Seuraajaan kohdistuivat huimat odotukset. Hanse 415 olikin ilmeeltään reilusti edeltäjäänsä modernimpi, vaikka suunnittelijana oli sama judel/vrolijk & co -toimisto kuin ennenkin. Itse asiassa 415 yhdessä samoihin aikoihin uudistettujen 385:n ja 445:n kanssa määritteli veistämön uuden ilmeen perusteet.

Korkea varalaita ja pysty keula toivat jyhkeää ilmettä. Kansirakenne näyttää maltillisen matalalta, kun se on venytetty edessä hyvin pitkälle ja takana linjaa jatkaa avotilan reunus. Koko perän levyinen, laskettava uimataso oli jo yleistymässä muillakin valmistajilla.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Hanse 415

Kiitämme

+ selkeitä kulkuväyliä sisällä ja ulkona

+ rauhallista käytöstä

+ suuria kajuuttoja

Moitimme

– niukkaa vakio vinssien määrää

 testiveneen nostinköyttä

– teräväkulmaista avotilan pöytää

”Matkavene, jossa vain kipparin tarvitsee olla purjehdustaitoinen. Mutta pitkästyvätkö osallistumishaluiset gastit, kun tekemistä on vain yhdelle tai kahdelle kerrallaan?”

X