GT-30 EM, Mysliborz: Lehtonen ylivoimainen mestari

10.06.2013

KirjoittajaKiti Westerback

SPV

Espoolainen Tuukka Lehtonen vei suvereenisti GT-30 -luokan Euroopan mestaruuden Puolan Mysliborzissa järjestetyissä nopeuskilpailuissa.

Hirvensalmen veneilyseuraa edustava Lehtonen otti nimiinsä aika-ajojen ykkössijan sekä kilpailun kolme ensimmäistä erää, joilla hän jo varmisti itselleen Euroopan mestaruuden. Neljännessä erässä mies sai ottaa näin jo rauhallisemmin.

Yllätysvoittaja

Voitostaan hyvin iloinen 16-vuotias Lehtonen on ajanut GT-30 -luokkaa vasta kaksi vuotta. Hän peittosi viikonlopun kilpailussa kokeneemmat ja vanhemmat kilpakumppaninsa lähes yllättäen. Hopealle jäi virolainen Juri Joul ja pronssille Puolan Marcin Szymczyk.

Tuukka Lehtonen ottaa menestyksen myötä syyskuussa Saksassa pidettävät luokan MM-kisat nyt vakavaan harkintaan.

Kilpailuolosuhteet Puolassa olivat ihanteelliset.

Virtanen yhdeksäs

Suomalaisväriä kilpailuissa edusti myös Riku Virtanen, joka sijoittui yhdeksänneksi. Hänen tulostaan rasittivat kahdessa ensimmäisessä erässä sattuneet ajovirheet, jotka lisäsivät ylimääräiset kierrokset molempien erien tuloksiin.

Lähde ja kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily ry