Tilaa
Testit

Global Solo Challenge: Class 40 ZeroChallenge – Seuraava solisti yksinpurjehduskilpailuun

Lokakuun 21. päivänä Ari Känsäkoski starttaa Global Solo Challenge -kilpailuun. Yksinpurjehdus maailman ympäri tapahtuu Class 40 -luokan ZeroChallenge-veneellä.

28.10.2023

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaKari Wilén, Pasi Nuutinen

'TÄLLAISTA se tulee olemaan doldrumeillakin", Ari Känsäkoski virnistää. Siis niillä pahamaineisen arvaamattomilla täysin tyynen ja hyvin kevyen tuulen vyöhykkeillä päiväntasaajan molemmin puolin. Niitä kohti Känsäkoski lähtee pian Espanjan luoteiskulman A Coruñasta. Yksinpurjehduskilpailu maailman ympäri, Global Solo Challenge alkaa hänen osaltaan lokakuun 21. päivänä.

Mutta nyt hiiviskellään vielä Helsingin edustalla. Harmajan tuulimittari näyttää vajaat kaksi metriä sekunnissa eikä suhteellinen tuuli veneen omassa anturissa nouse ihan kolmeen asti.

Code0:n ja leveähuippuisen isopurjeen voimin saamme juuri ja juuri tiristettyä lokiin muutaman kerran yli 3,0 solmun venevauhdin. Kokematta jää purjehduselämys, jota tietenkin odottaa päästessään Class 40 -kilpapurren kyytiin.

Lohduttautua voi sillä, että Känsäkosken mukaan juuri kevyet tuulet ovat ZeroChallengen vahvuus muihin saman luokan veneisiin verrattuna. Siitä huolimatta, että Känsäkosken vene on vanha, vuonna 2007 rakennettu, ja useimpia kilpakumppaneitaan painavampi. Siihen ovat syynä alkuperäisen rakennuttajan karut kokemukset avomerikilpailuista.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X