Tilaa
Testit

Esittely: Nordkapp Noblesse 830 – Asema velvoittaa

Noblesse oblige – aateluus velvoittaa. Mallisarjansa suurin ottaa velvoittavan haasteen vastaan, ja selviää siitä liehuvin lipuin.

19.09.2023

KirjoittajaAri Inkinen

Kuvaajaanton reenpää

Nordkappilla on pitkä perinne puolikannellisten tuulilasiveneiden valmistamisesta. Yhtiö on jo vanhastaan rakentanut hyvärunkoisia veneitä, nyttemmin myös muut osa-alueet on saatu kuntoon Suomessa Flipperiä kehittäneen norjalaissuunnittelija Espen Thorupin avulla. Kunhan vielä hiotaan hieman yksityiskohtia, Noblesse-mallisarja suoriutuu moitteetta velvoittavasta haasteestaan ja nousee merten aatelisten joukkoon.

Testikeli on ihanteellinen, sillä Nordkapp Noblesse 830 on erinomaisista keliominaisuuksistaan huolimatta parhaimmillaan rennon letkeässä menossa. Veneen tilavuus ja varustelu tekevät siitä miellyttävän alustan muutaman ihmisen leppoisaan kesäpäivän, miksei viikonlopunkin, viettoon.

Valmistaja kutsuu venettä kotisivuillaan weekenderiksi, ja miksikä ei. Siihen tarpeeseen kaikki on kohdillaan: avotila, pentteri, kajuutta, wc.

Noblesse 830 on valmistajan kilven mukaan 10 hengen vene. Aivan niin monta ei istu avotilassa mukavasti, mutta kahdeksan hengen seurue hajaantuu suurelle L-sohvalle ja ohjaamon istuimelle. Pöydällä on tilaa ja paikat raikkaille juomille, jääkaappi on aivan käden ulottuvilla.

Koeajamamme Nordkapp Noblesse 830:n moottori on Mercuryn uutuus viime syksyltä. Mercury Verado 350 5.7L V10 paljastaa, että amerikkalaisvalmistaja ei paneudu ainoastaan päästöttömän energian moottorien kehittämiseen, vaan satsaa myös perinteisempään tekniikkaan uusin maustein.

Kolme henkeä istuu mukavasti menosuuntaan edessä, takana on tilaa neljälle. Pöytä avautuu kaksinkertaiseksi.

Lue lisää Vene-lehdestä 9/2023

Nordkapp Noblesse 830

Hinta alk. 152 400 €

Kokonaispituus 8,30 m, leveys 2,92 m, paino n. 2 100 kg (ilman moottoria), kantavuus 10 hlöä/880 kg, moottoritehoalue 300–500 hv, pohjan V-kulma 21°, pa-säiliö 325 l.

CE-luokka C.

Alkaen-hinta sisältää Mercury Verado 300 -moottorin.

Koeajoveneen moottori Mercury Verado 350 5.7L V10 XXL.

Koeajoveneen hinta vakiovarustein 159 800 €.

Suunnittelu Espen Thorup

Valmistaja Frydenbø Boat Production SP, Augustów, Puola, valmistusmaa Puola.

Lue myös nämä

X