Tilaa
Uutiset

Ensimmäisten N2000-merikarttojen julkaisu siirtyy vuodelle 2021

14.11.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Uusien N2000-järjestelmään sidottujen merikarttojen julkaiseminen aloitetaan vasta ensi vuoden lopulla. Alunperin tavoite oli vielä tämän vuoden puolella, mutta karttojen julkaisusta vastaava Traficom päätti aikataulun muutoksesta lokakuun alussa.

Tärkeimmät kolme syytä muutokseen nivoutuvat toisiinsa. Kun julkaisuaikataulun alkua siirretään, varmistetaan uusien karttojen nopea ilmestymistahti ja kahta korkeusjärjestelmää käyttävä siirtymäkausi lyhenee. Samalla saadaan lisää valmistautumisaikaa, jota tarvitaan etenkin asiasta tiedottamiseen ja uuden järjestelmän selittämiseen merenkulun eri osapuolille. Tämä tarve on tullut esiin alan näkemyksiä kartoittaneessa vaikutusarviossa, Traficomista kerrotaan. Tiedotustilaisuuksien järjestäminen on ollut suunniteltua vaikeampaa koronatilanteen takia.

N2000-järjestelmään siirtyminen on suurin muutos merikartoissa sitten vihreästä siniseen värijärjestelmään siirtymisen. Sen taustoista ja vaikutuksista veneilyyn kerrottiin Vene-lehden numerossa 9/2020.

 

 

Lue myös nämä

X