Tilaa
Testit

Elan Impression 43 – Suosikiksi suunniteltu

Uusin Elan esittelee tuoreita ideoita muotoilussaan, mutta pitää kokonaisuuden hillittynä ja etenkin helposti käsiteltävänä. 

30.07.2023

Kirjoittajaja kuvat pasi nuutinen

Impression 43 on Elanille tärkeä vene. Siitä odotetaan veistämölle vahvinta vetonaulaa niin charter- kuin perhepursimarkkinoille. Siksi sen muotoiluun on panostettu vahvasti.

Persoonallisuutta pitää olla riittävästi erottamaan veneen suurempien tehtaiden kilpailijoista, mutta ei niin paljon, että keskimäärin konservatiiviset asiakasryhmät säikähtävät. Osin mennään maaliin sangen hyvin, osin riskirajoilla.

Edeltäjäänsä (Impression 45.1) verrattuna uusi 43 on rungoltaan saman pituinen ja hieman leveämpi.

Avotila on suurimpia tässä kokoluokassa. Leveys toki auttaa, mutta myös sivukansien pitäminen kapeahkoina. Perän voi pitää kokonaan avoimena, mutta mielekkäämpää on poimia lisävarusteista korkea uimataso sitä sulkemaan sekä suuret varastolaatikot rattien taakse istuimiksi. Ohjaamosta muodostuu silloin viihtyisä paikka, josta ohjaajalla on hyvä näkyvyys sekä purjeisiin että merelle ja varsinkin mittareille.

Pöytien lehdet laskeutuvat ja taittuvat niin, että laidoille saa sijattua divaanit, toisen puolen voi jättää pöydäksi, tai koko komeuden voi yhdistää juhlapöydäksi.

Kuinka hyvin Elan Impression 43 osuu maaliinsa?

Charterin osalta jokseenkin joka nuolella. Se on edeltäjäänsä tehokkaampi kevyessä tuulessa, mikä vähentää moottoriajoa, ja oletettavasti nopeampi sekä helpommin käsiteltävä myös navakassa kelissä.

Tiloja on enemmän niin ihmisille kuin tavaroille. Satamiin tukeutuvassa matkailussa ne ovat sujuvasti käytettäviä.

Leveään runkoon saa väljän salongin. Lisätuolit nostetaan pöydän ääreen keulakajuutassa olevasta säilytyslokerosta.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 7/2023

Lue myös nämä

X