Tilaa
Uutiset

Cross 75 BR – Uusi ilme malliston suurimmalle veneelle

Uutuusmallissa kansirakenne on saanut uutta muotoa ja veneen avotilan suunnittelussa on panostettu turvallisuuteen ja käytännöllisyyteen.

27.11.2020

KirjoittajaSatu Björn

Kuvaajavalmistaja

Cross-malliston lippulaiva 75 BR on päivitetty kaudelle 2021. Valmistajan mukaan uutuusmallin kärkenä on ollut ennen kaikkea turvallisuus, käytännöllisyys ja mukavuus. Crossin runko on alumiinia ja sisäosat lasikuitua. Tilaa veneessä on jopa yhdeksälle matkustajalle.

Avotilan korkea ja pitkä tuulilasi antaa suojan niin kuljettajalle kuin taka-avotilan matkustajillekin. Taka-avotilassa on U-sohva ja lisävarusteena on saatavana pöytä ja auringonottotaso. Peräkanteen integroitu kuomukotelo tekee takakannesta yhtenäisen kokonaisuuden ja isoilla takauimatasoilla on valmistajan mukaan helppoa ja turvallista toimia. Vene on läpikuljettava ja myös keulaan pääsee selkeän askelman kautta. Keulaan on saatavana lisävarusteena taitettava keulaporras, joka helpottaa veneeseen nousua keulan kautta.

Uusi Q wide -infotainment-näyttö

Kuljettajan edessä on uusi leveä Q wide -infotainment-näyttö, jonka kahta näkymää voi hallita mieltymysten mukaisesti. Toiselle näytölle saa esimerkiksi merikartan ja toisella näytöllä voidaan näyttää vaikkapa moottorin mittaristotiedot. Q wide-järjestelmä on tullut vakiovarusteeksi Crosseihin tänä vuonna. Se sisältää mm. internet-yhteyden, Navionics-merikartat sekä Yamaha-perämoottoreiden hallinta- ja mittarijärjestelmän.

Runsaasti lisävarusteita

Vakiovarustukseen kuuluu Cross Q wide -järjestelmän lisäksi stereot, trimmitasot led-näytöllä ja joystick-ohjauksella sekä tuulilasinpyyhkimet.

Uutuutena on saatavana uusi, pehmeä ja helppohoitoinen Softdeck-turkkipinta, jonka kerrotaan olevan turvallisen pitävä myös märkänä. Vaihtoehtoisesti veneen saa alumiiniturkilla. Lisävarusteina on saatavana mm. keulapotkuri, ankkurivinssi, jääkaappi sekä kauko-ohjain keulapotkuriin ja ankkuriliinaan.

Veneen moottorisuositus on 225-300 hevosvoimaa ja huippunopeus 300 hv Yamahalla on noin 48 solmua.

Cross 75 BR

Tekniset tiedot

Pituus 7,37 m, leveys 2,47 m, paino 1 350 kg, henkilöluku 9, moottorisuositus 225-300 hv

Lisätiedot Yamarin Cross

Lue myös Vene-lehden esittely vuoden 2013 mallista tästä.

 

 

 

 

 

Lue myös nämä

X