Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Bulldog 88 Alloy – Alumiininen luksusjahti Monacosta

Skandinaaviset karuus ja vaatimattomuus eivät ole käyneet mielessäkään monacolaisten luonnostellessa luksusjahtia.

24.11.2019

KirjoittajaPasi Nuutinen

KuvaajaValmistaja

Alumiinin parhaat puolet ovat keveys, lujuus ja helppo muokattavuus. Sen haittapuoli on materiaalin rumuus, johon voi suhtautua kahdella päinvastaisella tavalla: tehdään siitä hyve, kuten Skandinaviassa on tapana – tai yksinkertaisesti maalataan se kauniiksi.

Jälkimmäinen lähestyminen on itsestään selvä, kun tavoitellaan luksusjahtien eleganssia. Näin tekee myös Cantiere Navale Santamargherita, Monacossa toimiva veistämö, joka on erikoistunut custom-jahtien rakentamiseen ruhtinaskunnan hyvinvoiville veneilijöille. Teräs ja lasikuitu ovat veistämölle tuttua tavaraa, mutta 88-jalkaisen Bulldogin luonnoksissa materiaali on alumiini.

Oikeasti materiaalilla ei lopputulokselle ole suurta väliä. Ratkaisevampaa on, että asiakkaiden toiveita täytetään yli odotusten. Kymmenelle matkustajalle ja miehistölle pitää olla majoitustilat, omistajille ja vieraille sviittitasoa eikä hyttejä, se on odotusarvo. Tilojen viimeistelyn ja modernin aistikkaan muotoilun sen sijaan pitää lyödä ällikällä.

Samoin on laita yhteistilojen. Siirreltävien lasiseinien avulla toisiinsa soljuvasti liittyvät pääkannella ovat suuri salonki, erillinen ruokasali, katettu ulkobaari korotettuine aurinkodivaaneineen sekä keulaan sijoitettu poreallasosasto. Sen voivat omistajat halutessaan sulkea vain oman, keulaosan poikki ulottuvan huoneistonsa käyttöön.

Yläkannelle sijoittuu aluksen komentosilta sekä lisää avokannelta parhaat näköalat antavia avoimia oleskelu- ja loungetiloja. Alin kansi on etupäässä asuintiloille varattu, mutta sen perässä on myös jahdin kiehtovin erikoisuus, “Beach Club”.

Ajon aikana perä on suljettu ja vain kapeat sivuikkunat vihjaavat sinne kätkeytyvän jotain ovelampaa kuin tavallinen konehuone. Mutta kun Bulldog laskee ankkurin ja kääntää avoimeksi molemmat laidat sekä perälaudan, paljastuu huiman kokoinen terassi.

Kun tasolta lasketaan vesille aluksen apuvene ja työnnetään paikoilleen sohvat, divaanit ja nojatuolit, on vaikea kuvitella elegantimpaa paikkaa juhlistaa auringonlaskua viileällä juomalla. Sillä oma baarihan tälläkin terassilla toki on.

X