Tilaa
Testit

Beneteau Oceanis 35 – Pienempi palapeli

Sisustukseltaan muunneltava pursi osoittautui niin lupaavaksi konseptiksi, että Beneteau loi palkitulle mallille pikkusiskon, Oceanis 35:n.

07.05.2015

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

Beneteau esitteli viime vuonna Oceanis 38:ssa uuden matkavenekonseptinsa. Samassa rungossa tarjottiin kolme eri sisustusta: päiväpursi, retkipursi ja täysin varustettu matkapursi. Tämä vielä ei ole poikkeuksellista, mutta se on, että omistaja voi itse jälkikäteen muuntaa purtensa versiosta toiseen.

Vastaanotto maailmalla oli ristiriitainen. Palkintoja ja tunnustuksia tuli, huomatuimpina voitto perhepursisarjassa Euroopan Yacht of the Year -kisassa, sekä USA:ssa NMMEA:n innovaatiopalkinto.

Silti koko ajatuksen toimivuutta epäiltiin niin käytännöllisyyden kuin taloudellisen kannattavuuden näkökulmista. Kiinnostaisiko omatoiminen kaappien ja laipioiden asentelu niin monia, että tehtaan kannattaa rahtailla osia pitkin maailmaa?

Huoli on valmistajan mukaan osoittautunut turhaksi. Kauppa on käynyt etenkin Atlantin takana. Siksi konseptin seuraava vene, Oceanis 35, kiirehdittiin markkinoille alkuperäisiä kaavailuja nopeammin. Sitä on esitelty messuilla talven mittaan, ja huhtikuun puolivälissä oli sen virallinen ensiesittely vesillä alan lehdistölle Euroopassa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

X