Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Ari Huuselalla Etelämerellä kaikki hyvin – Albatrossit pitävät seuraa

17.12.2020

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajaari huusela

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Tässä juttusarjassa seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Ari Huuselalla on seuranaan uljaita albatrosseja, joita näkee päivittäin liitävän veneen vieressä.

Etelämerellä alkuviikon kova tuuli on vaihtunut kauniiseen auringonpaisteeseen ja lämpimämpään ilmaan. Tiistaina tuuliolosuhteet olivat hyvät, joten Huusela otti genaakkerirullan alas ja pakkasi sen kannen alle. Genaakkerirulla painaa noin 80 kiloa. Hän rullasi isomman fokan sisään ja avasi pienemmän. Huusela tarkisti myös veneen vesitiiviin keulaosaston kunnon. Videolta voit katsoa miltä keulaosastossa näyttää.

Keskiviikkoyönä tuuli on ollut noin 10-15 solmua, joten Huusela on saanut nukuttua ja levättyä. Tällä hetkellä matkavauhti on tasaista 20 solmua hieman vastatuuleen. Videolla Huuselan torstaiaamun tunnelmat.

Kilpailussa Huuselan sijoitus ei ole muuttunut, hän jatkaa edelleen joukon viimeisenä sijalla 27.

Kilpailun kärjessä vaikeuksia

Kilpailussa 2. sijalla oleva Thomas Ryuant (Linked Out) on joutunut puolittamaan vauhtinsa. Yllättäen veneen vesitiiviiseen keulaosastoon on alkanut tulla vettä miehen ollessa nokosilla. Syy tähän ei ole vielä selvinnyt. Tällä hetkellä pumput ovat käynnissä Linked Outissa. Kun vesi on saatu pumpattua pois, pääsee Ruyant tukimaan tarkemmin mahdollista vuotokohtaa.

Päivitys klo 16.00

Ryant on saanut veden pumpattua ulos. Ongelman syyksi selvisi veden paineen vuoksi auenneet luukut.

”Uskoin todella historian toistavan itseään”, Ryuant sanoo kilpailun virallisilla kotisivuilla. Hän viittaa vuoden 2016 Vendée Globeen, jonka hän joutui keskeyttämään veneen täytyttyä vedellä miltei samassa kohtaa kilpailua. Mies on säikähdyksen jälkeen päässyt jo kiinni aiempaan vauhtiinsa.

Ensimmäisenä kilpailussa purjehtii edelleen Yannic Bestaven Maître Cock IV:llä.

 

 

Lue myös nämä

X