Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Buster Supermagnum – Ajamisen iloa

Supermagnum on Busterin vauhdikas isosisko Magnumille. Reilu tehonlisäys tuo runsaasti helposti ajettavaa lisävauhtia.

06.07.2018

Kirjoittajaja kuvat Ari inkinen

Supermagnum kuulostaa suurelta ja mahtavalta. Tosiasiallisesti se on puoli metriä pidennetty ja vahvistettu Magnum, jotta perään voidaan laittaa Magnumia suurempi moottori, tässä tapauksessa Yamahan 350-hevosvoimainen V8. Luvassa on siis vauhtia ja jännitystä.

Vauhtia todellakin riitti. Supermagnum kiihtyi rivakasti päälle 40 solmun, mutta se ei ollut vielä tarpeeksi. Sähköinen kaasukahva painui keveästi pohjaan ja lyhyen vauhdinoton jälkeen gps näytti hieman runsaat 53 solmua.

Trimminappulaa käyttämällä ja sopivasti pieneen vasta-aaltoon ajamalla gps:n lukema nousi 54 solmuun ja vilkkui ajoittain jopa 54,5:ssä.

Mitä Supermagnumin ostaja saa, mitä Magnumin ostajalle ei ole tarjolla? Tehoa, nopeutta, kantavuutta kahdelle lisähenkilölle, hieman enemmän avaruutta avotilassa. Muuten veneet ovat yllättävän lähellä toisiaan. Valmistajan mukaan Supermagnumia tarvitaan, jotta vauhdinnälkäisille olisi vaihtoehto. Magnumin suurin moottoriteho ”jää” 225 hevosvoimaan, ja huippunopeuskin kymmenkunta solmua pienemmäksi.

Lue lisää Vene-lehdestä 7/2018.

X