Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Buster Supermagnum – Ajamisen iloa

Supermagnum on Busterin vauhdikas isosisko Magnumille. Reilu tehonlisäys tuo runsaasti helposti ajettavaa lisävauhtia.

06.07.2018

Kirjoittajaja kuvat Ari inkinen

Supermagnum kuulostaa suurelta ja mahtavalta. Tosiasiallisesti se on puoli metriä pidennetty ja vahvistettu Magnum, jotta perään voidaan laittaa Magnumia suurempi moottori, tässä tapauksessa Yamahan 350-hevosvoimainen V8. Luvassa on siis vauhtia ja jännitystä.

Vauhtia todellakin riitti. Supermagnum kiihtyi rivakasti päälle 40 solmun, mutta se ei ollut vielä tarpeeksi. Sähköinen kaasukahva painui keveästi pohjaan ja lyhyen vauhdinoton jälkeen gps näytti hieman runsaat 53 solmua. Alkoi kymmenysten kutittelu.

Trimminappulaa käyttämällä ja sopivasti pieneen vasta-aaltoon ajamalla gps:n lukema nousi 54 solmuun ja vilkkui ajoittain jopa 54,5:ssä. Vauhti todella tuntui ja muut veneet olivat kuin paikalleen jääneitä, vaikka varmasti niilläkin vauhtia oli.

Vene kulki todella pinnassa ja kaikki pienetkin sivuttaiset aallot ja liikkeet tuntuivat. Liike ei kuitenkaan ollut levotonta, ja kuin urheiluauto asfaltissa, Supermagnum pysyi tiukasti vedessä kiinni. Kaarrokset eivät tosin olleet kovin jyrkkiä, mutta edes tiukimmissa vene kulki köliviivaa pitkin pyrkimättä luistoon.

Tiputin nopeuden 40 solmun tuntumaan ja aloitin tavanomaiset ajokokeet, muun muassa S-testin moottoritrimmin eri asennoilla. Leikkaustaipumusta ei esiintynyt edes moottori alimmassa asennossaan, vaan keula taipui kaarteeseen ja perä piti. On helppo kuvitella, että 30–40 solmun matkanopeusalueella vene on todella rauhallinen ja helppo ajettava.

Mitä Supermagnumin ostaja saa, mitä Magnumin ostajalle ei ole tarjolla?

Tehoa, nopeutta, kantavuutta kahdelle lisähenkilölle, hieman enemmän avaruutta avotilassa. Muuten veneet ovat yllättävän lähellä toisiaan. Valmistajan mukaan Supermagnumia tarvitaan, jotta vauhdinnälkäisille olisi vaihtoehto. Magnumin suurin moottoriteho ”jää” 225 hevosvoimaan, ja huippunopeuskin kymmenkunta solmua pienemmäksi. Tästä ilosta on kuitenkin maksettava.

Vene/moottoripakettien hintaero on 16 530 euroa.

Esittely on julkaistu Vene-lehdessä 7/2018.

 

 

X