Tilaa
Uutiset

AIS-vastaanotin/lähetin Vuoden venetarvike 2007

15.02.2007

KirjoittajaVenelehti

True Heading AIS-CTRX vastaanotin/lähetin on valittu Vuoden venetarvikkeeksi 2007. Valinnan taustalla on venealan keskusjärjestö Finnboat, jonka kokoamaan raatiin kuuluu Merenkululaitoksen, venevalmistajien ja lehdistön edustajia. Kunniamaininta jaettiin kahdelle tuotteelle. Palkinnot luovutettiin tarvikkeiden maahantuojille Helsingin venemessujen yhteydessä. Tunnustus jaettiin nyt kolmannen kerran.

1. Palkinto: True Heading AIS-CTRX vastaanotin/lähetin
Tuomariston kommentit: True Heading AIS-CTRX vastaanotin/lähetin on elektronisia karttoja ja gps-laitteita käyttäville veneilijöille luonteva lisävaruste, joka kartalla näyttää alueella liikkuvat laivat ja niiden suunnan. Samalla etenkin laivat ja muut AIS-tekniikkaa käyttävät alukset näkevät veneen liikkeet. AIS-vastaanotin/lähetin parantaa merkittävästi etenkin avomerellä liikkuvien veneiden turvallisuutta. Sillä on merkitystä jo Suomenlahdella, jota pitkin kulkee vuorokauden aikana keskimäärin kolmesataa laivaa. Itämeren alueella liikuttaessa sen turvallisuutta lisäävä merkitys vain kasvaa. Laite voidaan liittää jo olemassa oleviin elektronisiin navigointijärjestelmiin. Maahantuoja: Troil Marin Oy, www.troilmarin.fi.

Kunniamaininta: Lewmar OneTouch -vinssikahva
Tuomariston kommentit: Lewmarin uudistettu OneTouch-vinssikahva on osoitus siitä, miten toiminnaltaan yksinkertaista laitetta voidaan kehittää edelleen. Uutuus on erittäin käyttökelpoinen ja tyylikäs kokonaisuus, jossa on onnistuttu yhdistämään yksinkertainen rakenne ja turvallisuusajattelu; enää vinssikampea varten ei tarvita molempia käsiä. Vanhaa purjelaivafilosofiaa seuraten ”yksi käsi alukselle, toinen käsi itselle”. Maahantuoja: Oy Maritim Ab, www.maritim.fi.

Kunniamaininta: MagCode-sähköliitin
Tuomariston kommentit: 12 voltin tupakansytytinliitin lienee yksi yleisimmistä virtaliittimistä ja yleistynyt veneissä erilaisten kannettavien sähkölaitteiden lisääntyessä. MagCode on tarkoitettu samaan käyttöön ja vielä enemmän. Se on käytännöllinen ja erittäin luotettava tapa siirtää virtaa etenkin veneissä, joissa tärinä ja korroosio ovat jatkuvasti vaivana. Maahantuoja: Kaha Oy, www.kaha.fi.

HJO 15.2.2007

Lue myös nämä

X