Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

”Aallokko kasvaa ja tuuli nousee” – Biskajanlahti jäi taakse, mutta seuraava myräkkä oli Ari Huuselalle jo edessä

11.11.2020

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajajari salo

Yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela aloitti Vendée Globe -yksinpurjehduskilpailun 8.11. Seuraamme suomalaisen etenemistä 45 000 kilometrin merimatkalla maailman ympäri. Huusela on arvioinut matkan kestävän reilut sata vuorokautta.

Reaaliaikaisen kisatilanteen voit tarkistaa kilpailun kotisivuilta.


Yksinpurjehtija Ari Huuselalla tulee tänään täyteen ensimmäiset kolme vuorokautta Vendée Globe -kilpailussa. Eilen suomalaiskipparilta saatiin kuulla hyviä uutisia kun mies ilmoitti päässeensä pois Biskajanlahdelta.

Samalla horisontissa näkyi jo uusia haasteita, sillä sääennuste uhkasi koetella Imoca-laivuetta illan ja yön aikana jopa 40 solmun tuulilla. Huuselan kilpakumppani, yksi kisan ennakkosuosikeista, Alex Thomson kuvaili tulevia olosuhteita ”mahdollisesti veneen rikkoviksi”.

”Aallokko kasvaa ja tuuli nousee, mutta vene kulkee hyvin, keikkuu tietty aika paljon. Kolmas reivi saa vielä odottaa hetken, paremmin ja vakaammin kulkee kun on painetta purjeissa”, Huusela kirjoittaa tiistai-iltana.

33 veneestä koostuva kilpailuryhmä oli vielä tiistaina päivällä melko tiivis rykelmä, mutta päivän mittaan laivue alkoi jakautua itäiseen ja läntiseen joukkoon. Foilaavat veneet pyrkivät pääosin ulommas avomerelle epäsuotuisan säärintaman läpi.

Huusela purjehtii tällä hetkellä sijalla 27.

 

 

Lue myös nämä

X