Tilaa
Uutiset

WB-Sails mobiiliajassa

13.01.2012

KirjoittajaKiti Westerback

 WB-Sails

WB-Sails on ottanut käyttöön kehittämänsä järjestelmän parantamaan ompelimon tiedon keruuta.

Ompelusalissa käytössä olevien iPadien avulla dokumentoidaan valmistettavien purjeiden yksityiskohdat laitteen kameraa käyttäen. Eri työvaiheissa otetut kuvat tallentuvat automaattisesti ompelimon serverillä olevaan tietokantaan.

Kuvaan voidaan liittää kirjallista tai puhuttua informaatiota sekä tuotantotunnus, joka linkittää kuvat purjeen valmistustiedostoon. Järjestelmän ansiosta purjemaakareiden päissä ja käsissä olevaa osaamista jää siirrettäväksi tuleville sukupolville.

Jos purje on varustettu älytunnisteella, iPad rekisteröi sen automaattisesti.

Automaattista tietojen rekisteröintiä,
myös neulomon ulkopuolella

WB-Sailsin tietokantantajärjestelmään tallentuu paitsi asiakkaan osoite- ym. tiedot, myös purjeiden ja veneen tiedot sekä huoltotöiden historia. Järjestelmä on ollut käytössä v. 1988 samassa tietokannassa, luultavasti pidempään kuin minkään purjeneulomon tietokanta koko maailmassa.

Nyt käyttöön otettu lisäys liittää tiedot automaattisesti asiakkaan ja hänen purjeidensa kohdalle.

Applen mobiilituotteiden käyttö ei rajoitu ompelimon sisälle: iPhonen 3G-verkon kautta sama toiminto on käytettävissä myös satamassa ja asiakkaan veneellä.

Purjeentekijä voi täyttää veneellä vieraillessaan purjeiden ja rikin mitat ja kaikki yksityiskohdat suoraan yrityksen tietokantaan, ja liittää mukaan kuvia esim. purjeuran mallista tai rullalaitteen kiinnityksistä.

Kuvia ei tarvitse lähettää erikseen, vaan kaikki tapahtuu reaaliajassa suoraan tietokantaan, iPhonea tai iPadia vain välityslaitteena käyttäen. Kännykän muistiin ei jää mitään, mikä olisikin turavllisuusriski esim. puhelimen kadotessa.

– Tiedonkeruu on suurimpia virhelähteitä ja yksi pahimmista pullonkauloista purjeiden valmistuksessa. iPadin avulla tallentuvan tiedon määrä moninkertaistuu ja laadunvarmistus paranee. Virheitä tulee vähemmän ja purjeiden laatu kohoaa entisestään, toteaa WB-Sailsin Mikko Brummer.

 

Lue myös nämä

X