Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Vene 16 Båt: Runsas harrastusohjelma

Venenäyttelyn ohjelmatarjonta on kasvanut vuosi vuodelta. Etenkin Purjehdussatama on tuonut uudenlaisia kohtaamisia.

11.02.2016

KirjoittajaAri Inkinen

Foiling-purjehdus on vahvasti esillä tämän vuoden Vene 16 Båt -näyttelyssä. Purjehdussataman ensimmäinen viikonloppu on Foiling Weekend ja silloin kuullaan millaista on lentää veneellä. Messuilla on esillä muutamia yksi- ja kaksirunkoisia foilaavia kilpaveneitä.

Purjehdussatamassa tullaan näkemään maailman ensimmäisen avomerikatamaraani, Gunboat G4:n, jossa on suomalainen Oceanvolt-sähkömoottori. Purjehdussataman ohjelman koonnut avomeripurjehtija Samuli Leisti uskoo, että foiling-purjehduksella tulee olemaan valtava merkitys tulevaisuuden kilpapurjehdukseessa.

”Foiling-kilpapurjehdus on tuli tunnetuksi erityisesti America´s Cupissa 2013, jossa kaksi 72-jalkaista jättikatamaraania ottivat mittaa toisistaan. Kilpailun aikana tehty kehitystyö katamaraanien foilaamisessa oli merkittävässä roolissa, kun Team Oracle USA käänsi 1–8 tappioaseman 9–8 voitoksi.”

”Suomessa on reilut kymmenen foiling-venettä ja kiinnostus niihin kasvaa koko ajan. Erityisesti kilpapurjehduksessa tämä on nouseva trendi ja tapa purjehtia. Tulevaisuudessa kilpapurjehduksesta siirrytään varmasti myös harrastuspuolelle ”, uskoo Leisti.

Purjehdussatamassa kuullaan lisäksi upeita tarinoita maailman meriltä. Purjehdusmatkastaan on kertomassa mm. Saimaalta Karibialle matkannut Kari Lappalainen, maailman kiertänyt Esa Kalervo ja maailmanympäri yksin purjehtinut Matti Lappalainen.

Maailmanympäripurjehdukselle ensi kesänä perheensä kanssa lähtevä Tuomo Meretniemi kertoo valmisteluistaan ja Sail for good -projektistaan. Suomen Valtameripurjehtijat ry pitää lauantaina 13.2. ja sunnuntaina 14.2. Arktisten vesien seminaarin, joka kokoaa Veli Kärkkäisen ja Ilkka Liukkosen matkapurjehdustarinat ja antaa evästyksiä matkaan valmistautumiseen, varusteluun ja turvallisuuteen.

Viron satamat ovat esillä virtuaalisesti, lauantaina 13.2. Länsi-Viro ja Riianlahti, sunnuntaina 14.2. Suomenlahden itäosa ja Viron pohjoisrannikko.

Purjehdussatamassa kuullaan lisäksi esityksiä vastuullisesta veneilystä, viklapurjehduksesta, veneilykoulutuksesta, myrkyttömistä maalista, veneilysäästä ja jakamistaloudesta eli siitä, miten voi hankkia tuloja omalla veneellä.

Vauhtia ja pärskettä

uusi aalto -alue

Uusi Aalto Waterexpon allas on laajentunut, joten erilaiset vesiharrasteet saavat entistä paremmin huomiota. Kansainvälinen wake-kisa tuo messuille parhaat weikkaajat ja suppailun SM-kisoissa etsitään lauantaina 20.2. tasapainoilun taitajaa ja nopeinta melojaa.

Vene-näyttely toi muutama vuosi sitten flyboardin messuille. Nyt lajia on esittelemässä kaksi henkilöä, ruotsalaisen John Albinssonin lisäksi taitojaan esittelee suomalainen Miika Tourunen. Flyboard on edelleen jokseenkin tuntematon laji Suomessa, mutta messujen esityksessä siihen saa hyvän tuntuman.

Kansainvälisessä HONOR Wake Jam -kisassa paras temppu voittaa. Kansainvälinen HONOR Wake Jam -kutsuvieraskilpailu on ensimmäinen Pohjoismaissa, ja Euroopan parhaimmisto kokoontuu kisaamaan lauantaina ja sunnuntaina 13.–14.2. Kilpailijoita on kaikkiaan kuusitoista, mukana neljä suomalaista.

Kisaformaattina on best trick, eli parhaat temput voittavat. Molempina päivinä on omat erilaiset hyppyrit ja reilit. Kisan juontaa Aleksi Halen.

Tarkempi messuohjelma löytyy täältä.

 

X