Tilaa
Näyttelyt

Uiva 2023: SX270 – Saxdor jalostaa tyyliään

20.08.2023

Kirjoittajaveneen toimitus

Kuvaajavalmistaja ja satu björn

Jo parikymmentä vuotta sitten italiaisesta Wallysta alkanut pystykeulainen ja matalalaitainen tyyli on vain vahvistunut vuosien saatossa – ja suomalaiset venevalmistajat vievät sen kehitystä eteenpäin.

Saxdor on ottanut nopeasti paikan eurooppalaisilla venemarkkinoilla monen kaltaisensa vanavedessä. Ensimmäinen malli oli 200, sitten tuli 320. Viime vuonna esiteltiin 270, jonka katollinen GTO ja avoin GT muun muassa ovat nyt nähtävänä Helsingin Lauttasaaressa.

SX270 on kymmenmetrisen SX320:n pienempi painos. Konsepti on sama, tilat vain hieman pienemmät. Veneessä on keskipulpetti, ja ennen tätä olisi kutsuttu walkaroundiksi veneen ympäri vievien kulkuteiden vuoksi.

Keulakajuutta ei välttämättä ole sopivin paikka monen viikon lomamatkalle, mutta viikonlopun lepoon riittävän tilava. Valmistaja ei ole veneeseen tehnyt erillistä toilettia joidenkin muiden vastaavankokoisten tapaan, vaan wc-istuin on kajuutan peräseinän penkin alla.

Avotilassa kuljettajan istuin on styyr­puurissa ja kuskin vieressä on vastaavanlainen istuin. Penkit voi kääntää avotilan pöydän ääreen, jolloin muodostuu viiden, kuuden hengen pöytäryhmä. Pöydästä ja peräsohvasta saa makuutason, toinen paikka auringon palvontaan löytyy keulakannelta. Pentterimoduuli on sijoitettu poikkeuksellisesti sohvan selkänojan taakse.

Moottorivaihtoehdot ovat Mercuryja, ja tehoalue ulottuu 225 hevosvoimasta 300 hevosvoimaan. Nopeutta valmistaja lupaa parhaimmillaan pitkälti yli 40 solmua.

Saxdor Yachts

OSASTO A22

Lue myös nämä

X