Tilaa
Uutiset

Suojaa silmäsi

23.05.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Essilor 

Essilor on kehittänyt UV-säteilyä vastaan Crizal UV -linssipinnoitteen, jolla torjutaan myös linssin takapinnalta suoraan silmiin heijastuva säteily.

– Useimmat silmälasilinssit torjuvat edestä tulevan säteilyn. Kuitenkin takaa tuleva ja linssin takapinnalta silmiin heijastuva UV-säteily voi olla jopa 50 % koko säteilyn määrästä, kertoo Essilor Oy:n maajohtaja Vesa Vaine.

– Olemme kehittäneet linssipinnoitteen, joka estää UV-säteilyn heijastumisen silmiin takapinnan kautta lähes kokonaan.

Lisähinta tavalliseen Crizal Forte -pinnoitteeseen on noin 20-30 e parilta.

Aurinkosuoja myös silmilllle

Essilorin E-SPF-järjestelmä (Eye Sun Protection Factor) silmä- ja aurinkolasilinsseille kuvaa linssin tarjoamaa kokonaissuojaa suoraan edestä sekä sivuilta ja takaa linssien kautta silmään heijastuvaa UV-säteilyä vastaan. Muut käytössä olevat UV-suojamerkinnät huomioivat linssin antaman suojan ainoastaan suoraan edestä linssin läpi tulevaa UV-säteilyä vastaan.

SPF-suojakerroin on tuttu aurinkovoiteista. Se on aurinkosuojavoiteelle määritelty kerroin, joka kuvaa voiteen tarjoamaa suojaa ihon palamista vastaan.

– Nykyiset UV-säteilyvaroitukset liittyvät iho-oireisiin ja ihosyövän riskiin, mutta säteilyn vaikutukset ovat aivan yhtä vaarallisia silmille, Vesa Vaine sanoo.

Tiesitkö?

• vaaleasilmäiset saavat tummasilmäisiä todennäköisemmin suurempia vaurioita silmän takaosaan auringolle altistumisen tuloksena.

• silmien suojaus on välttämätöntä myös silloin, kun auringon säteily ei ole voimakkaimmillaan, sillä myös pilvisinä päivinä 80 % UV-säteilystä pääsee pilviverhon läpi.

• lasten ja teini-ikäisten silmät auringolle ovat herkemmät kuin aikuisten silmät, heillä on suuremmat pupillit sekä silmässä kirkkaampi linssi ja väliaineet.

• parhaimman UV-suojan silmälle ja sen ympäristölle tarjoavat kasvojenmyötäiset ja peittävät kehysmallit.

Lisätietoja

 

 

 

Lue myös nämä

X