Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Saaristokylä Kustaviin

19.03.2013

KirjoittajaJuha Virtanen

Kippari 3/2013

Kustavin Lootholmaan rakennetaan viherkattoinen ympärivuotinen saaristolaiskylä.

Suunnitelmissa on rakentaa 64 lomahuoneistoa, kokouskäyttöön soveltuva saunakeskus, saaristolaistori ja 30 huoneen kokoushotelli.

Saaristomaisemaan sulautuvissa rakennuksissa on metsänpohjasta tehdyt maakatot ja lämmitysenergia otetaan merestä.

Rakennukset on tehty puu- ja pilaripalkkimenetelmällä, jossa massiiviset puupalkit ja puupilarit muodostavat kantavia rakenteita. Rakenteet kootaan puuliitoksin, joissa ei käytetä naulauskulmarautoja tai nauloja. Höylätyt ja viimeistellyt massiivipuurakenteet voidaan jättää osittain tai kokonaan näkyviin.

– Saaristolaiskylän suunnittelu ja palveluiden rakentaminen alkoi vuonna 2010 ja nyt alueen palvelut ovat siinä vaiheessa, että ensimmäisen yhtiön lomahuoneistoja voidaan alkaa myymään, Kustavin Matkailu Oy:n toiminnanjohtaja Kimmo Laatta kertoo.

Lootholmassa vilinää

Parin viime vuoden aikana on jo remontoitu mm. satamaravintola ja saunat, rakennettu polttoaineasema, jurttakylä, septi- ja pilssityhjennykset, tapahtumahalli, 60-paikkainen venesatama ja leirintäalue.

Jurtat ovat olleet Kustavin erikoisuutena nyt kaksi kesää. Mongolialaiset perinneteltat on varusteltu mm. jääkaapeilla, lämmityksellä, sähköllä, valolla ja merelle avautuvilla patioilla. Jurttia on Lootholmassa kahdeksan ja ne on vuokrattavissa kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Ströömin veneväylän varrelle tulee saaristolaistori ja saunakeskus, jossa on kokoustila 50 henkilölle, neljä erilaista saunaa, kaksi hoitohuonetta ja ulkoaltailla varustettu terassi.

Lootholma on 25 hehtaarin niemenkärki Turun saaristossa mantereen puolella. Kustavin keskustaan on matkaa pari kilometriä Turusta Kustaviin on matkaa 75 kilometriä.

Lisätietoja

 

X