Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Uutiset

Rombellille Baltic 72 Grand Prix

26.01.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Baltic Yachts

Baltic Yachts solmi Alessandro Rombellin kanssa sopimuksen Baltic 72 Grand Prix -purren rakentamisesta.

Rolf Vrolijkin ja hänen suunnittelutoimistonsa Judel/vrolijk & co:n Mini-Maxi IRC-sääntöjen mukaiseksi suunnittelema pursi toimitetaan ensi kesänä.

Italialainen Rombelli tunnetaan hyvin kokeneena ja voitonhimoisena purjehtijana. Viimeksi hän voitti Melges 20 Gold Cup -mestaruuden. Toissavuonna Rombelli osti matkapursi Baltic 65 Stigin, joka on ollut erittäin kilpailukykyinen IRC STP65 -mittaluokassa.

Nyt hän päätti rakennuttaa puhdasverísen kilpaveneen. Nimensä mukaisesti purrella on tarkoitus voittaa suuria palkintoja, pääasiassa Välimerellä.

– Olen osallistunut Stigillä moneen regattaan ja tulokset ovat olleet mainiot. Olen myös nauttinut valtavasti purjehduksesta tällä purrella. Niinpä päätin rakennuttaa modernin 72-jalkaisen kilpaveneen, jolla pystyn kisaamaan varsinaisten raasereiden kanssa. Veistämön valinta oli hyvin helppo. Pidän Baltic Yachtsista ja rakastan Stigiä, enkä edes osaa kuvitella toista veistämöä, joka samalla lailla omistautuisi projekteihinsa ja tekisi yhtä hyvää laatua kuin Baltic. Olen varma, että tämä yhteisenä kehitysprojektina syntyvä 72-jalkainen rakennetaan parhailla mahdollisilla menetelmillä ja että siitä tulee upea uuden teknologian pursi, kertoo Rombelli.

Jos Baltic 65 Stig on täysin matkapurjehdukseen sisustettu, varustetaan Baltic 72 Grand Prix puolestaan IRC-kilpasääntöjen mukaisesti kovin minimalistisella sisustuksella.

– Teknologia ja suorituskyky ovat tämän projektin keskiössä. Yksikään kivi ei jää kääntämättä tämän kilpaveneen rakentamisessa, lupaa projektipäällikkö Daniel Wahlroos Baltic Yachtsilta.

Lisätietoja

 

X