Tilaa
Uutiset

Purjehduksen World Cup nyt Medemblikissä

26.05.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Medemblik

Sisäjärvellä purjehdittava Delta Lloyd -regatta on purjehduksen World Cup -sarjan viides osakilpailu ja jatkaa seitsemän osakilpailun sarjaa.

Hollannin Medemblikissä järjestettävään regattaan osallistuu perinteisesti koko Euroopan parhaimmisto. Suomalaisista ovat mukana match race -luokassa Silja Lehtinen naisistoineen, RS:X-luokassa Tuuli Petäjä, Finn-jollissa Tapio Nirkko, 470-luokassa veljekset Joonas ja Niklas Lindgren sekä 49er-luokassa Lauri Lehtinen ja Kalle Bask. Laser-luokkaan osallistuu maajoukkueen ulkopuolelta Daniel Westman. Laser-luokan osallistujia verottaa kesäkuun alussa Tallinnassa järjestettävät EM-kilpailut.

49er -tiimille regatta on viimeinen kisa ennen Sopotin EM-kisoja heinäkuun alussa.
– Olemme ennen Hollannin kilpailua olleet harjoittelemassa Englannissa ja siiryimme lauantaina harjoittelemaan Hollantiin, Medemblikiin. Tavoitteena on purjehtia 10 joukkoon. Kilpailu tulee olemaan todella tiukkaa ja haastavaa. Tämä sopii meille erinomaisesti. Odotamme innolla kilpailun alkua, Team Fazerin Sinisen gasti Kalle Bask kertoo.

Tuuli Petäjä valmistautui kisaan Kreikan leirillä.
– Medemblikissä starttilinjalla on enemmän osallistujia kuin kauden aikaisemmissa mc-kisoissa ja tasokin kovenee arvokisojen lähestyessä. Oma kunto ja kisafiilis alkaa olla myös huipussaan joten tavoitteet on taas korkealla, Tuuli Petäjä kertoo.

Delta Lloyd regattaan osallistuu yhteensä 707 purjehtijaa 53 maasta. Olosuhteiltaan Medemblik on hyvin suomalaistyyppinen purjehdusalue; ei suuria maininkeja, mutta haasteena nopeasti suunnaltaan vaihtelevat tuulet.

Ensimmäiset karsintalähdöt purjehdittiin keskiviikkona 26.5. ja viimeiset mitalipurjehdukset ratkeavat sunnuntaina 30.5.

Purjehduksen World Cup -sarjan ensimmäinen osakilpailu purjehdittiin Australiassa, toinen Miamissa, Yhdysvalloissa, kolmas Espanjan Palmassa ja neljäs Ranskan Hyèresissä. Seuraava, kuudes osakilpailu purjehditaan 19.-23. kesäkuuta Kielissä, Saksassa.

Lisätietoa ja tuloslistat

Kuvat: Delta Lloyd Regatta/Sander van der Borch
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X