Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Olympialuokkien MM-testikisa, Santander: Lindgrenit ottivat hopeaa

16.09.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Sari Multala/SPV

Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat hopealle olympialuokkien testikilpailussa Espanjassa.

Santanderissa purjehditaan vuoden päästä syyskuussa kansainvälisen purjehdusliiton ISAF:n MM-kisat, joissa jaetaan ensimmäiset maapaikat vuoden 2016 olympialaisiin Rio de Janeiroon.

MM-vesiintutustui kolme suomalaista 470-luokan venekuntaa. Joonas ja Niklas Lindgren purjehtivat erinomaisesti toiseksi heti Iso-Britannian Luke Patiencen ja Joe Glandfieldin jälkeen. Lindgrenit jättivät ruotsalaiset treenikaverinsa Anton Dalhbergin ja Fredrik Bergströmin kolmanneksi.

– Hommat ovat sujuneet hienosti. Venevauhtimme on hyvää ja olemme onnistuneet myös taktisesti täällä, Joonas Lindgren pohti.

– Kesän treenitunnit näkyvät nyt tuloksessa, Lindgren iloitsi.

Seuraavaksi Lindgrenit lähtevät leirille Rio de Janeiroon.

Miikka Nikkilä ja Leo Tykkyläinen olivat 30:s ja naisten kisassa Rosa Lindqvist ja Annina Takala 18:s.

Myös Suomen purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Sari Multala on tutustunut viikon ajan Santanderin olosuhteisiin.

– Paikkana Santander on erittäin haastava kaikille purjehtijoille. Tuuli voi täällä puhaltaa maalta ja olla hyvinkin vaihteleva. Tämä sopisi varmasti hyvin suomalaisille. Toisaalta mereltä puhaltava merituuli on taas aivan toisen tyyppinen ja yleensä tasaisempi. Sellaisissa olosuhteissa korostuu venevauhti ja lähtöjen onnistuminen, Multala pohtii.

– Suomen purjehtijoiden on hyvä valita tulevan talven ja kevään leiripaikat MM-kilpailua silmällä pitäen. Kaikkien olisi hyvä hankkia mahdollisimman paljon kokemusta Santanderia vastaavista olosuhteista.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Sari Multala/SPV

Lue myös nämä

X