Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

MeriViapori 15.6.

20.05.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Kari Nordlund

Puuveneet lipuvat kaiken kansan ihailtavaksi perinteisessä MeriViapori puuvenetapahtumassa 15.6 Helsingin rannoilla ja Suomenlinnassa.

Tapahtumassa voit nautiskella näyttävästä puuveneparaatista, uivasta puuvenenäyttelystä, hyvästä seurasta ja verrattomasta tunnelmasta.

Paraati klo 11

Puuveneparaatiin ovat tervetulleita kaikki puuveneet. Siihen ei tarvitse erikseen ilmoittautua ja se on maksuton. Paraatin vetää MeriViaporiin kutsuvieraana osallistuva Meripelastusseuran koulutusalus Colin Archer Vera Violetta.

Kokoontuminen on Halkolaiturilla, josta paraati alkaa klo 11.00. Kierretään Katajanokka ja ohitetaan Kauppatorin rannat noin klo 11.30. Jatketaan Klippanin salmen ja Merisataman läpi noin klo 11.50. Hernesaaren tuntumassa tehdään kierros ja ajetaan uudemman kerran Merisataman läpi, minkä jälkeen ohitetaan Särkkä. Näyttelyyn ilmoittautuneet veneet rantautuvat Suomenlinnan vierassatamaan Varvilahteen varatuille paikoille noin klo 12.30.

Paraatia voi parhaiten ihailla Kauppatorin ja Kauppahallin rannoilta, Merisataman mattolaiturien tienoilta sekä Cafe Caruselin lähettyviltä.

Näyttely klo 13

Uivaan näyttelyyn osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Osallistumismaksu 27 euroa sisältää vierassataman venepaikan 15-16.6, osanottajaviirin sekä pääsyn illanviettoon. Laituripaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa toimia nopeasti.

Yleisölle klo 13 avautuva näyttely on ilmainen. Uivassa puuvenenäyttelyssä voi tutustua erilaisiin ja erityyppisiin puuvenekaunottariin. Näyttelyveneiden lisäksi mukana on kutsuvieraina mm. Suomen Merimuseon purjehtiva museoalus luotsikutteri Pitkäpaasi.

Illanvietto klo 18

Cafe Valimon kokoustilassa klo 18 alkavassa illanvietossa jaetaan aluksi Pro Puuvene -palkinto merkittävästä puuvenekulttuuria edistäneestä toiminnasta. Lisäksi palkitaan Yleisön Suosikki -äänestyksen voittaja sekä Kipparska-raadin valitsema Kaunein Fiskari.

Lisätietoja

Lue myös nämä

X