Tilaa
Uutiset

Merituulipuistolle omia huoltoaluksia

13.05.2011

KirjoittajaKippari

Merituulípuisto

Maailmanmainetta pienoissukellusveneiden rakentajana saanut turkulainen Mobimar Oy on tehnyt uuden aluevaltauksen ja on, Meriaura Oy:n tilauksen jälkeen, ryhtynyt rakentamaan merituulipuistojen huoltoaluksia.

Tilauksen saanut yritys on kehitellyt aluksen prototyyppiä jo kahden vuoden ajan ja pitää nyt saatua toimeksiantoa päänavauksena. Yrityksen toimitusjohtaja Pauli Immonen uskoo edessä olevan vielä monia vastaavia rakennusprojekteja, koska vireillä olevia tuulipuistoja on suunnitteilla useita, niin meillä kuin muualla Euroopassa.

– Tämän kaltaisia aluksia tullaan lähitulevaisuudessa tarvitsemaan pelkästään Pohjanmerellä kymmenittäin, toimitusjohtaja Immonen uskoo.

Monikäyttöinen Mobimar 18 Wind, on pituudeltaan 18 metriä, siinä on innovatiivinen tartuntajärjestelmä, jonka turvin huoltokohteisiin voidaan kiinnittyä jopa 2,5 metrin aallonkorkeudessa ja siirtyminen käyntikohteeseen on silti turvallista.

Alumiinirunkoinen alus on ns. trimaraani, eli se on kolmirunkoinen, energiatehokas ja suunniteltu vaativiin olosuhteisiin. Se pystyy liikkumaan jäissä ja kykenee toimimaan myös hinaajana. Alus valmistuu vuoden 2012 aikana ja siinä tulee olemaan tilaa kahdelletoista huoltohenkilölle.

Trimaraanin vahvuuksia ovat pieni kulkuvastus, oleellisesti yksirunkoista alusta laajempi ja tasaisempi työkansi ja lisäksi se omaa erittäin hyvät merenkulkuominaisuudet ja keinuminen kovassa merenkäynnissä on pehmeää.

 

Lue myös nämä

X