Laser EM: Tuula Tenkaselle nuorten EM-hopea

12.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Laser EM finaali 2

Laser-luokkien EM-kisat päättyivät perjantaina Tallinnassa. Tuula Tenkanen purjehti nuorten EM-hopeaa. Aikuisten sarjassa suomalaisille jää vielä tavoiteltavaa ensi vuoden kotikisoihin Helsinkiin.

Kokonaistuloksissa Tenkanen oli 13:s, joka on hänen paras sijoituksensa aikuisten EM-kisoissa.

– Kulta jäi harmittavasti neljän pisteen päähän, mutta hopea on hieno saavutus, Tenkasen valmentaja Minna Aalto iloitsee.

Sen sijaan Sari Multala ei ennättänyt lähellekään mitaleita. Vielä ennen päivän viimeistä lähtöä mitali olisi voinut olla saavutettavissa. Päivän toisessa – molemmille suomalaisille eilisten rangaistuksien takia ensimmäisessä – kisassa Multala purjehti neljänneksi. Viimeisessä lähdössä onni ei ollut Multalan puolella:

– Kolmannessa lähdössä startissa oli pieni kolaritilanne, minkä vuoksi menetin vähän asemia. Niitti tuli kuitenkin ensimmäisellä lenssillä, jolla kaaduin. Tuulta ei ollut paljon, mutta yritystä ilmeisesti vähän liikaa, Multala selvittää.

Epäonni viimeisessä finaalilähdössä pudotti Multalan ulos kymmenen parhaan joukosta. Hänen lopullinen sijoituksensa EM-taistossa on 12:s.

– Olen pettynyt sijoitukseen, vaikka viikkoon mahtui hyviäkin hetkiä, Multala summaa kisaviikon tunnelmat.

Laser Radialin EM-kultaa otti lähes koko kisan ajan kärkipaikkaa pitänyt kroatialainen Tina Mihelic ennen Iso-Britannian Charlotte Dobsonia ja Liettuan Gintare Sheidtia.

Laser Standard-luokassa
kärki vielä kauempana

Pierre Collura purjehti viimeisenä päivänä 46:nneksi ja 42:nneksi. Niiden tuloksena Collura on EM-lopputuloksissa sijalla 32. Myös Standard-luokan EM-kulta meni Kroatiaan. Tonci Stipanovic vei voiton ennen Iso-Britannian Paul Goodisonia ja Itävallan Andreas Geritzeria.

Regatan kokonaispisteissä muista suomalaisista Lynn Bäckström oli lopulta sijalla 51, Rebecka Behm 61, Ida Voutilainen oli 66:s, Noora Koskiahde 69:s ja Johanna Gustafsson 88:s. Laser Standard-luokassa Teemu Rantanen oli sijalla 82, Mattias Lindfors oli 98:s, Benjamin Grönholm 110:s ja Joonatan Partinen 135:s.

Laser-luokkien maailmanmestaruudesta kisataan heinäkuussa Skotlannissa. Mukana on myös Suomen terävin kärki. EM-mitalit ovat seuraavan kerran jaossa Helsingissä ensi kesänä.

Kuva: Aivar Kullamäe/Laser European Championships & Trophy 2010 Tallinn
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus