Tilaa
Uutiset

Kahdessa tunnissa Tallinnaan, purjein

20.06.2007

KirjoittajaVenelehti

HiQ Sailing Team teki 15. kesäkuuta 60-jalkaisella kilpatrimaraanillaan uuden purjeveneiden nopeusennätyksen Helsingin ja Tallinnan välillä. Uusi ennätysaika on 1.46,22 ja aiempi ennätys parani lähes tunnilla. Ennätysaika mitattiin Helsingin Remmarholmin ja Tallinnan Piritan sataman välillä. Vene purjehti välin osapuilleen samassa ajassa kuin mitä se kestää nopeimmilta Tallinnanlaivoilta.

Ihanteellisissa olosuhteissa trimaraanin vauhti nousee jopa yli 40 solmuun. Nopeuskokeen aikana veneen huippunopeus oli 35,5 solmua.

Vaikka ennätys rikottiin komeasti, purjehdustiimi ei ollut täysin tyytyväinen perjantain tuuliolosuhteisiin.
”Tuuli kääntyi vastaiseksi Tallinnan edustalla ja jouduimme purkamaan reivin isopurjeesta. Länsituuli nostatti lisäksi melko korkeat aallot,” miehistössä purjehtinut Andreas Andersén kertoo. Hänen mukaansa uusi tavoite on 1.20.

HiQ-trimaraanin kapteeni on Klabbe Nylöf ja miehistössä ovat Andersénin lisäksi muun muassa Olle Ekerling ja Henrik Dahl, jotka ovat ansioituneet mm. Whitbreadissa ja Volvo Ocean Racessa. HiQ voitti viime vuonna katamaraanien Nokia Oops Cupin ja rikkoi myös Gotlant Runtin reittiennätyksen.

AI 20.6.2007

Lue myös nämä

X