Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Galia 610 HT

31.05.2007

KirjoittajaVenelehti

galia510ht

 

Yksi Galeonin uutuusveneistä on Galia 610 HT, joka on maahantuojan mukaan ”puuhakkaan harrastajan monitoimivene”.

Veneen ehdottomasti paras puoli ovat väljät sisätilat. Vaikka reilusti korotettu hytti saattaa suomalaiseen silmään vaikuttaa aluksi hieman tylyltä, on ratkaisu onnistunut. Keulan hulppeassa parivuoteessa mahtuu hyvin nukkumaan kaksi aikuista. Patjojen alla on iso säilytystila. Valoa sängylle tulee avattavasta kattoikkunasta.

Toinen Galian hyvä puoli on perän avara avotila, jossa on hyvin tilaa esimerkiksi kahdelle virvelikalastajalle.

Galian moottorisuosituksen haitari on laaja, 100-200 hevosvoimaa. Testivene oli varustettu 140-hevosvoimaisella nelitahti-Johnsonilla, jonka avulla Galia saavutti 31,2 solmun huippunopeuden. 4 500 kierroksen matka-ajossa nopeus oli 25,5 solmua ja kulutus 27,1 litraa tunnissa.

Aivan täydellinen vene Galia 610 HT ei ole. Suurimmat puutteet liittyvät matkustusmukavuuteen, kun venettä käskyttää merellisissä olosuhteissa. Runko on suhteellisen äänekäs. Erilaista nitinää ja natinaa kuuluu sieltä täältä, vaikka lujitemuovityö on silmämääräisesti arvioituna tehty erityisen huolellisesti. Mitä suuremmaksi aallokko muodostuu, sitä enemmän vauhtia pitää hiljentää. Toisaalta pitää muistaa, ettei venettä ole avomeriolosuhteisiin edes valmistettu.

Tekniset tiedot

Pituus 6,00 m
Leveys 2,50 m
Paino n. 1 320 kg
Kantavuus 6 henkeä
CE-luokitus C (rannikko)
Moottorisuositus 100-200 hv
Hinta 18 780 euroa
Valmistaja Galeon
Straszyn, Puola
www.galeon.pl
Maahantuoja ja myyjä McSea Oy, Espoo
www.mcsea.fi

Heikki Juuri-Oja

Tiivistelmä Vene-lehden 6/2007 jutusta
X