Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Formula 18 EM: America’s Cup -kippari Riihelän pinnamiehenä

15.12.2011

KirjoittajaJussi Pekkarinen

Jussi Pekkarinen

Formula 18 -katamaraaniluokan EM-kisat 2012 purjehdittiin jo joulukuussa Las Palmasissa.

Suomesta mukana oli kahdeksan venettä 82 venekunnan joukossa.

Omaa lisäväriä Suomen joukkueeseen antoi australianhollantilainen Mitch Booth (oik.), jonka lahtelainen Janne Riihelä (vas.) värväsi pinnamiehekseen.

Booth on täysiverinen purjehdusammattilainen ja katamaraanipurjehduksen elävä legenda. Hän on nelinkertainen olympiakävijä ja voittanut sekä olympiapronssia että -hopeaa. Hän oli vielä kesällä Kiinan America’s Cupin haastajajoukkueen kippari ja pinnamies, kunnes lähti projektista elokuussa.

Puolet kärkikymmeniköstä ranskalaisia

Regatta saatiin purjehtia varsin heikkotuulisissa olosuhteissa. Tuulta oli vaihtelevasti 5-7 m/s, mutta iso aallokko ja maininki teki purjehduksesta erittäin haastavaa.

Parhaiten olosuhteet hallitsivat ranskalaiset Backes Olivier ja Jarlegan Arnaud. Hopeaa saivat niin ikään ranskalaiset Morvan Francois ja Vandame Maithien. Pronssille ylsivät isäntämaan Padron Javier ja Perez Miguel.

Vahva osoitus ranskalaisten monirunkopurjehduksen osaamisesta on, että tuloslistan kymmenen joukossa oli peräti viisi venekuntaa Ranskasta.

Jussi Pekkarinen

Boothin ja Riihelän kisaviikko meni vaihtelevasti. Yksi lähtövoitto, toinen ja viides sija olivat parhaat lähdöt kymmenestä kisastartista. Lopputuloksissa miehistö oli 8:s.

Mitch Booth harmitteli heikkotuulista kisaviikkoa, koska hän ja Riihelä olivat yksi painavimmista miehistöistä.

Janne Riihelän ajatukset olivat myös kaksijakoiset.

– Satsaukset tässä kisassa menestymiseen olivat suuret. Aivan täydellistä onnistumista ei tullut, mutta tulokseen on oltava tyytyväinen, koska taso täällä oli erittäin kova. Mukana oli olympiapurjehtijoita ja purjehduksen ammattilaisia.

Lisätietoja

 

X