Tilaa
Uutiset

First 44 – Heti lisää Firstejä

15.05.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Hiljaisten vuosien jälkeen Beneteau uusii First-mallistoa nyt todella ripeästi. First 36:n maailman ensiesittelystä ehti kulua vain viikko, kun tehdas julkisti ennakkotietoja syksyllä vesille laskettavasta First 44:stä.

Uutuuden suunnittelija on AC-pursista tunnettu Roberto Biscontini, sisustuksesta ja muotoilusta vastaa Lorenzo Argento.

Jo perusversio on urheilullinen. Runko on modernisti leveä ja uppouman jako tasainen, masto lähes veneen keskellä, isopurje kapea ja korkea sekä keulakolmio suuri. Suoraan kisapursien maailmasta tulevat sähköpumpuilla toimivat vesiballastitankit, joilla parannetaan nousukulmaa täyden miehistön puuttuessa.

Performance-vene on vielä puolisen tonnia keveämpi, kun kansien tiikki vaihtuu muovipinnoitteeseen ja avo- sekä sisätilojen kalustusta riisutaan. Vinssien määrä kasvaa neljästä kuuteen, keulaan tulee 1,4-metrinen puomi, masto vaihtuu korkeampaan ja köli painavampaan.

Sisäjärjestelyjä esitetään tässä vaiheessa vain yksi. Keulassa on omistajan kajuutta kahden puolen käytävine vuoteineen ja omine toiletteineen. Salongin styyrpuurin laidalla on suora sohva ja paapuurissa dinettimäinen ruokailutila kuudelle hengelle. Pentteri ja päätoiletti sijoittuvat portaikon molemmin puolin ja niiden taakse jää kaksi väljää peräkajuuttaa.

Uutuuden myötä varsinainen First-mallisto kattaa viisi venettä välillä 14-44 jalkaa. Kaikkien pienempien suunnittelija on Sam Manuard ja valmistus tapahtuu entisen Seascapen tehtaalla. First 44 asettuukin selkeästi linkiksi kohti ylellisempää First Yacht 53:a, joka sekin on Biscontinin käsialaa.

Lisätiedot Beneteau ja Ajola Yachts

 

Lue myös nämä

X