Tilaa
Uutiset

Excess 14 – Kiihkeän lempeä katti

21.04.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Beneteau-konsernin syömähammas katamaraaneissa on toki Lagoon, mutta sen rinnalle tuotu Excess-brändi vahvistuu kesällä neljännellä mallillaan. Edeltäjiensä tavoin Excess 14 asettuu ylellisen risteilyn ja suorituskykyisen purjehduksen välivesille.

Tarjolla on kaksi eri korkuista rikiä, molemmissa masto seisoo kannella ruffin edessä. Puomi on alhaalla, yläohjaamoa ei ole syömässä purjealaa. Ratit, köydet ja hallintalaitteet on keskitetty molemmille laidoilla perään.

Rungoissa on modernien sporttikattien tapaan uppoamaa siirretty etuneljännekselle, pystyt ja korkealle nousevat keulat ovat vesilinjasta aaltoja halkovan teräviä. Rungot ovat myös epäsymmetrisiä niin, että nosteen siirto ulkolaidoille vähentää aaltojen iskuja veneen keskisillan pohjaan.

Salonkia hallitsee sen keskellä edessä oleva sohva-ruokailu-oleskeluryhmä. Paapuurissa perän puolella hyvin varustettu L-pentteri avautuu suurien lasiovien kautta avotilaan. Sitä on jatkettu perässä runkojen tasalle saakka, ja ruffin katto suojaa tilaa koko pituudeltaan.

Excess 14

Runkojen keulapuolissa on vierashytit pari- tai erotettavilla vuoteilla. Keskellä on toiletti- varasto ja huoltotiloja ja perässä suuret kajuutat sivulta käytettävine parivuoteineen. Styyrpuurin rungon saa myös omistajasviitillä, jolloin keskiosa muuttuu toimistotilaksi ja keula todella suureksi kylpy- ja kodinhoitoyksiköksi.

Runkopituus on 13,34 ja leveys 7,87 metriä. Kokonaismitta kasvaa valituista keulapuomista, uimatasosta ja taaveteista riippuen jopa 16 metriin. Purjealaksi luovilla ilmoitetaan 118 m², mikä matkakatiksi kevyen 11 700 kg uppoaman kanssa vaikuttaa tyydyttävältä.

Lisätiedot Excess Catamarans

Excess 14

Lue myös nämä

X