Tilaa
Testit

Esittelyssä Swan Shadow – Tyylikäs uutuus

Pietarsaaressa toimiva Oy Nautor Ab on tunnettu ylellisistä pursistaan. Yli 50 vuotta ne ovat niittäneet mainetta maailman merillä. Nyt purret ovat saanut rinnalleen ensimmäisen moottorivenemallin, Swan Shadow’n.

02.11.2021

Kirjoittajaari inkinen

Kuvaajaari inkinen ja oy nautor ab

Epätodellinen. Se kai on oikea sana kuvailemaan tunnetta, kun astun Genovan venenäyttelyn laiturilta uusimpaan Swaniin. 55 vuotta Nautor tunnettiin pursivalmistajana, ja sellaisena se eittämättä kuului maailman arvostetuimpiin.

Nyt seison ensimmäisen kerran Swanissa, jossa ei ole mastoa vaan perämoottorit. Tai sen verran siinä on mastoa, että ohjaamoa suojaavan katon kulmatolpat on tehty mastoprofiileista.

Ensimmäiset satunnaiset ajatelmat Swanin logoa kantavasta moottoriveneestä kuultiin runsaat kaksi vuotta sitten. Ajatelmat olivat hajanaisia, eivätkä perustuneet oikeastaan mihinkään konkreettiseen. Ne olivat kuitenkin ajatelmia henkilöltä, jonka sana painaa.

Viime syyskuussa, yllättävän lyhyen suunnittelu- ja valmistusjakson jälkeen Swan Shadow esiteltiin suurelle yleisölle Cannesin venenäyttelyssä. Toki kutsuvieraat – mahdolliset asiakkaat – olivat nähneet veneen jo toukokuussa Swanien Italian kotisataman uima-altaassa.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X